Originalitat i joventut es combinen en la 4a edició del Concurs d’art jove

Judit Andreu i Anna Turellols han estat les guardonades en la quarta edició de del Concurs d’Art Jove que organitza el Col·lectiu d’Artistes de Sants i Cotxeres-Casinet, i que es van entregar ahir al vespre a les Cotxeres de Sants


Judit Andreu Valls i Anna Turellols Figueras han estat les guardonades en la quarta edició de del Concurs d’Art Jove que.catanitza el Col·lectiu d’Artistes de Sants i Cotxeres-Casinet, i que es van entregar ahir al vespre a les Cotxeres de Sants. “L’objectiu és impulsar l’art entre la joventut i que els joves tinguin un espai més on poder mostrar la seva obra”, explica l’Anna Maria Rodà, presidenta de l’entitat.catanitzadora. El concurs consta d’un premi en metàl·lic i a més, el primer premi podrà mostrar les seves obres a les Cotxeres de Sants, mentre que el segon ho podrà fer al Casinet d’Hostafrancs. Els guanyadors els escullen un jurat integrat per tècnics de les Cotxeres de Sants així com membres del Col·lectiu d’Artistes de Sants i un crític d’art. “Es valora la qualitat de l’obra, l’originalitat, la creativitat, si és novedós i sobretot la tècnica, que no sigui una cosa fortuïta sinó que es vegi que darrere de l’obra hi ha una manera de fer de bastant de temps i que té una solera”, diu Rodà.

“El rastre” és el títol de l’obra que va presentar la Judit Andreu Valls i que li ha merescut el primer premi. La peça és una pintura en la que hi barreja alguna fotografia del barri de Vallcarca. L’artista explica que va anar a fotografiar aquesta zona de la ciutat en què s’estan enderrocant diversos edificis: “Vaig pensar que el rastre que queda de les cases que hi havia abans era una bona metàfora de la vida”. El segon premi, en un format completament diferent es titula “Per coses com aquestes la gent es medica” i consisteix en una instal·lació que compta amb tres projeccions de vídeo: “Parla una mica sobre l’atabalament que tenim ara, la malaltia del segle XXI que és l’estrès i l’ansietat”, explicava l’Anna Turellols Figueras, guanyadora del segon premi.

La celebració del lliurament de premis va coincidir a més amb el recital poètic “Versos a raig fet” en el que hi van participar Sylvia Trinxet i Xavier Sabater i posteriorment es va obrir a poetes, músics i cantautors que volguessin compartir la seva obra.

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: