Una remodelació integral de la plaça d’Espanya haurà d’esperar al nou Paral·lel

El regidor del Districte de Sants-Montjuïc diu que “És molt possible que les grans actuacions no es plantegin fins més endavant per quan hi hagi una actuació integral”; i que, ara només podrien plantejar-se actuacions puntuals que entrin dins del “manteniment ordinari”.


“Fa molts anys que està molt malament i últimament les rajoles que es trenquen l’únic que fan és limitar-se a posar-hi pegots de ciment”, lamenta el Miquel Andreu, veí de Font de la Guatlla, referint-se a la pavimentació de la plaça d’Espanya, d’on ell és veí. “Com és que en una plaça que hi ha tanta gent i que hi ha tant de turisme fa tants anys que mai s’ha arreglat el que és l’enrajolat?”, es pregunta i assegura que la situació es fa especialment palesa els dies de pluja en què l’aigua s’acumula en els forats i les rajoles soltes de la plaça.

Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, assegura que no pot respondre per les actuacions que haguessin pogut fer els governs anteriors abans que CiU es fes càrrec de l’Ajuntament de Barcelona ara fa cinc mesos. Tot i això, assegura que des de llavors han intentat “fer un anàlisi acurat de les necessitats de cada un dels vuit barris del Districte de Sants-Montjuïc” per tal de detectar què cal incorporar en el PAD i en els pressupostos municipals i del districte. Martí recorda també que la plaça d’Espanya és un punt de confluència de entre el Districte de Sants-Montjuïc i el de l’Eixample i que a més es veurà afectada pel procés de remodelació del Paral·lel. “És molt possible que les grans actuacions no es plantegin fins més endavant per quan hi hagi una actuació integral”, diu; i que, per tant, per ara només podrien plantejar-se actuacions puntuals que entrin dins del “manteniment ordinari”.

Compartir: