Sempre els mateixos

Veí del Poble-sec


Ahir vaig assistir al Consell de Barri del Poble Sec, amb la curiositat de saber com funcionava aquest.catanisme ja que pensava que era un.catanisme de participació. Hi havia molta gent, la veritat, no m’esperava tant encara que massa poca per la gent que vivim.

Un dels punts que em va sorprendre més és que el vicepresident repetia com a candidat sense cap mena d’oposició, així com es van presentar quatre membres d’una mateixa entitat a la candidatura pel consell ciutadà del districte.

Una de les coses que em va sorprendre és que a l’hora de votar només van poder-ho fer 15 persones i una altre de les coses que em va sobtar és que aquestes persones, totes elles, repetien mandat rere mandat aquests llocs de participació ciutadana.

Així doncs, suposo que aquests 15 vots haurien d’estar ben preparats ja que la resta no vam tenir la oportunitat de poder exercir el vot.

Doncs anem ben apanyats si aquestes persones que repeteixen any rere any lluiten d’aquesta manera pel barri, doncs l’experiència ha demostrat que la seva actuació no ha estat efectiva.

Però el que em preocupa més és que no siguem capaços de canviar aquestes persones. Què entre tots els habitants del Poble Sec no hi ha d’altres? És que la manera d’escollir els candidats només afavoreix la presència d’alguns?

Tot plegat és ben trist que entre tots els habitants del Poble Sec no siguem capaços de canviar aquesta gent que (amb bona voluntat) ha ocupat aquests llocs. Suposo que els codis ètics i la democràcia no acaben de funcionar gaire bé.

Compartir: