La islamofòbia es posa a debat a les Cotxeres de Sants

Ahir al vespre es va projectar la pel·lícula "Reel Bad Arab" d’un cineasta àrab i cristià amb un debat posterior a càrrec de Jalil el-Hamichi, membre del Centre Cultural Islàmic de Sants.


La islamofòbia en els mitjans de comunicació ha estat el tema de debat del docufòrum que es va celebrar ahir en el marc del cicle “Dies diversos” a les Cotxeres de Sants. Es tracta d’una activitat.catanitzada en motiu del Dia Internacional per la Tolerància, que va ser el 16 de novembre. L’Adriana Cabeceran, que és membre de l.catanització, explica que cada mes s’escull un dia internacional declarat per les Nacions Unides per.catanitzar una de les activitats del cicle. La iniciativa va sortir de la Taula Intercultural de Sants, Hostafrancs i la Bordeta: “Hi va haver unes quantes entitats que estaven interessades en.catantizar espais de reflexió sobre temes relacionats amb la immigració, la diversitat cultural, els drets humans…”, comenta l’Adriana Cabeceran.

La pel·lícula que es va projectar ahir va ser “Reel Bad Arab” d’un cineasta àrab i cristià. El film analitza la imatge dels musulmans que es transmet a través de les pel·lícules de Holiwood en diverses èpoques. Jalil el-Hamichi, membre del Centre Cultural Islàmic de Sants i ponent de l’acte, comenta: “He vist que els mitjans d’informació no ens afavoreixen de cap manera”, comenta en referència a les comunitats musulmanes. Assegura que hi ha una demonització dels àrabs i de l’islam i que es mostra una imatge estereotipada que fomenta la creació de prejudicis. “Crec que això afecta molt a la societat en general”, opina, ja que segons ell “quan més escoltem i més carreguem la nostra ment és mirant la tele, al cinema i actualment també amb internet”. A més, el-Hamichi comenta que també veu molta islamofòbia en els jocs digitals.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: