La conferència de Tamayo se celebra igualment a la Bordeta

“Una teologia per avui” és el títol de la conferència que va pronunciar ahir Juan José Tamayo. L’acte s’havia de fer a la Sala Nova de Sant Medir però davant la prohibició, finalment va tenir lloc a la sala Jaume Aiguader del carrer Olzinelles


“Una teologia per avui” és el títol de la conferència que va pronunciar ahir Juan José Tamayo davant de prop d’un centenar de persones. L’acte s’havia de fer a la Sala Nova de Sant Medir però davant la prohibició que segons els.catanitzadors el va fer el bisbat per tal que no se celebrés en els locals de la parroquia bordetenca, finalment va tenir lloc a la sala Jaume Aiguader del carrer Olzinelles, a uns cincuanta metres d’on s’havia de celebrar inicialment. “Ens sap molt de greu a la parròquia de Sant Medir que s’ens digui on hem de fer les conferències, o millor dit, que s’ens digui on no les podem fer”, comentava ahir en la presentació de l’acte Enric Subirà, rector de la parròquia. Subirà agraïa la reflexió que proposa el ponent ja que, assegurava, que “no hi ha un pensament únic a l’Església” sinó que “l’Evangeli està obert i no hi ha ningú que tingui capacitat de tancar-nos aquest llibre amb una interpretació monopolitzada”.

El ponent Juan José Tamayo és profesor de la Universitat Carlos III de Madrid, catedràtic a la Universitat de València i dóna classes a diverses universitats llatinoamericanes. A més, és membre del Fòrum mundial de teologia i alliberament i Enric Subirà el va presentar com una persona amb “una gran capacitat d’anàlisi del fet religiós, del fet cristià, del fet itnercultural, del fet interreligiós”. Tamayo va agarïr a les persones i entitats que havien fet possible que més enllà de la prohibició la conferència es pogués fer i va dirigir-se al públic tutejant-lo al·legant que “en una altra teologia possible els cristians es tracten de tu i no de montsenyor, cardenal, eminència o sant”. Al llarg de la xerrada, el ponent va exposar les tesis dels seus estudis i els motius que l’han portat a defensar una teologia de l’alliberament.

EL 3

EL 3

Compartir: