La Guàrdia Urbana enceta una campanya a Sants-Montjuïc per multar l’incivisme d’alguns ciclistes

"Estaran més atents a les infraccions que posen en perill o posen en risc a d'altres persones", comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte. L'acció dels agents no va acompanyada d'una campanya informativa: "Simplement se l'informa de quin és el tipus d'infracció que s'ha comès i es denuncia".


La Guàrdia Urbana ha encetat aquesta setmana una campanya al districte de Sants-Montjuïc per vigilar l’us que fan els ciclistes de la via pública. “Estaran més atents a les infraccions que posen en perill o posen en risc a d’altres persones”, comenta Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Jiménez posa l’èmfasi en què es multaran especialment aquelles conductes que posin en risc a d’altres persones o als mateixos ciclistes però en tot cas la intervenció es farà per mitjà de denúncies ja que la l’acció de la Guàrdia Urbana no va acompanyada d’una campanya informativa: “Simplement se l’informa de quin és el tipus d’infracció que s’ha comès i es denuncia”, diu Jiménez.

Suigui per desconeixement o per incivisme, la percepció de molts ciclistes i vianants és que els usuaris de les bicicletes sovint cometen infraccions. “La gent es pensa que anar en bicicleta és com anar caminant”, comenta la Mònica, que utilitza la bicicleta habitualment i assegura que tot i que ella respecta les normes de circulació, molts no ho fan. Tot i això, no tots ho veuen igual: “Realment no he vist a gaire gent fent imprudències”, comenta l’Héctor, usuari de la bicicleta. Anar en contra direcció per la calçada, escoltar música mentre es va amb bicicleta, saltar-se els semàfors, tant de vianants com de vehicles o no utilitzar els espais habilitats per les bicicletes són les infraccions que més molesten als entrevistats. Tot i això, la de circular per les voreres sense respectar els que van a peu és la que més preocupa, especialment a la gent gran: “De vegades, t’has d’apartar tu perquè passin ells i jo això no ho trobo bé”, comenta el Manel. “Van més per la vorera que pel carrer”, comenta la Teresa, que assegura que ella ha tingut més d’un ensurt per culpa d’un ciclista.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: