La Biblioteca Josep Pons posa en marxa un club de lectura

La primera trobada del club es preveu que sigui el 20 d’octubre, i el primer títol per aquesta ocasió serà “Cien años de soledad” de Gabriel García Márquez. La seguiran “La plaça del diamant” de Mercè Rodoreda i “Recull de contes” d’Anton Txecov.


Una vegada endreçats i classificats una bona part dels llibres de la recent estrenada biblioteca Josep Pons, a Can Batlló, ja s’hi ha començat a programar també algunes activitats. Una de les primeres ha estat un club de lectura: “En una biblioteca plena de llibres de literatura magnífica i engrescadora és natural que surti una iniciativa d’aquest tipus”, comenta l’Anna, una de les impulsores del club. “Ha arribat un moment que hem pensat que hem de començar a fer activitats de cara al barri”, expressa el Josep; i sobretot, diu, després d’haver fet ja molta feina adequant i preparant l’espai. A més, l’Anna considera que el club de lectura li dóna un valor afegit a la biblioteca Josep Pons.

La primera trobada del club es preveu que sigui el 20 d’octubre, i el primer títol per aquesta ocasió serà “Cien años de soledad” de Gabriel García Márquez. Ja s’ha fet una previsió de títols pel primer trimestre d’aquest curs, així, a l’obra de García Márquez la seguiran “La plaça del diamant” de Mercè Rodoreda i “Recull de contes” d’Anton Txecov. “Són llibres molt representatius de tota mena de literatura i que a més, si no te n’has llegit algun dels tres, segur que coneixes algun dels autors”, comenta la Mercè, una altra de les membres impulsores del club. A més, un altre dels criteris per escollir el títol és que fossin obres de les que a la biblioteca es disposessin de suficients exemplars per a tots els membres del club.

Per preparar les sessions, es recollirà el llibre a la biblioteca Josep Pons amb una fitxa de lectura; en començar es llegirà un fragment representatiu de l’obra i després s’obrirà un debat. Per tancar la sessió es buscarà arribar a una conclusió. Per ara són sis persones les que integren el club, i l’Anna, la Mercè i el Josep consideren que el nombre ideal ha de ser entre cinc i deu persones; si fossin més es plantejarien crear dos grups més petits.

EL 3

Compartir: