Xavier Trias presenta un projecte que relligarà la ciutat amb la Zona Franca

Trias ha ofert aquest matí una roda de premsa des del Mirador de l’Alcalde a la muntanya de Montjuïc


Xavier Trias ha ofert aquest matí una roda de premsa des del Mirador de l’Alcalde a la muntanya de Montjuïc per presentar el projecte Blau @ Ictinea, un nou pol de creixement econòmic al Port, que suposaria la reconnexió de Barcelona per darrera Montjuïc amb la Zona Franca i la creació d’un nou barri productiu que suposaria una gran transformació urbana en una zona encara pendent del litoral de la ciutat.

“Avui expliquem un somni”, ha dit Trias, un somni com el que va tenir Narcís Monturiol fa 150 anys quan va fer el seu submarí l’Ictineo, “volem recuperar el seu esperit, amb capacitat creativa, progrés econòmic, iniciativa empresarial i progrés social. La ciutat es construeix a mig i llarg termini, amb capacitat d’imaginació, de creure en el futur, com va fet Narcís Monturiol”.

El cap de llista de CiU ha destacat la importància del port, al costat de l’aeroport, la Zona Franca, “una plataforma logística importantíssima pel desenvolupament de la ciutat del segle XXI si som capaços de tenir gestió pròpia”.

“No costa res somniar com podria ser la Barcelona de futur, de com podem connectar la ciutat amb la Zona Franca, per darrera de Montjuïc a través d’uns molls del port que actualment tenen molt poc ús”. Trias proposa en aquests terrenys del port de Barcelona, situar una nova zona amb habitatge, sobretot social, equipaments de recerca i universitaris, ben connectat amb transport a la ciutat. “Un pol de creació de riquesa que es por fer amb col·laboració de la iniciativa privada, una transformació que canviarà el litoral i permetrà connectar dues zones de la ciutat”, ha assegurat Trias.

“Són somnis que es poden portar a terme. Volem liderar aquesta ciutat, una ciutat capaç de somiar i generar noves il·lusions a la ciutat”, ha finalitzat el candidat .

EL 3

Fotos: Convergència i Unió

Compartir: