“Hem d’estar al costat de la gent i que la relació entre les institucions i les entitats ha de ser la de treballar colze a colze”

<< Entrevista a Jordi Suñé, candidat d'Unitat per Barcelona a Sants-Montjuïc >> . A partir d'avui, EL3.CAT, us oferirà entrevistes amb els candidats dels nostres barris a les properes eleccions municipals, de menor a major representació.


En Jordi Suñé té 28 anys, és professor, en fa nou que milita a Esquerra Republicana de Catalunya i és el candidat de Sants-Montjuïc a les llistes d’Unitat per Barcelona, que agrupen Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana. Ha crescut al barri de la Bordeta, anava a l’escola Proa i ha jugat sempre a l’equip de futbol de la barriada, a la Societat Esportiva Mercat Nou Magòria.

Un racó del barri que recorda amb nostàlgia

De racons del barri n’hi ha molts, però com que sempre he estat vinculat al futbol, doncs per mi un dels racons més nostàlgics és el del camp de Magòria.

Un moment de la seva vida al barri

Bé, he passat tota la vida al barri i espero continuar-hi molts anys més. Però tota la zona del voltant de l’escola Proa, de la plaça de la Farga, de Sant Medir, tot aquest entorn és molt important per mi i hi he passat gran moments i no en podria dir un de determinat però sí que en aquesta zona n’he viscut molts.

Un personatge que el fascini

La veritat és que no sóc de personatges, però si mirem ara l’actualitat, i potser semblarà una mica tòpic, però crec que és una persona que està fent molt de bé a nivell de transmissió de valors, de treball en equip, de sentiments… doncs és en Pep Guardiola.

Una cançó

“Amb la meua gent”, d’Obrint Pas perquè reflexa el que sento, que baixi la gent a participar i entre tots poder-ho tirar endavant.

Un llibre

“De les armes a les urnes” que reflecteix la història del meu partit i que és bo per conèixer també l’actualitat.

Un somni

La independència, i també el que sí que m’agradaria és que les persones del barri i la ciutadania poguessin anar assolint els seus reptes

Parlem primer de les grans obres del barri. A Can Batlló el passat mes de novembre es va aprovar un projecte que no posava data per l’inici de les obres. Vosaltres què proposeu? Fareu costat als veïns l’11 de juny en la seva entrada al recinte?

Nosaltres hi estarem a sobre, vetllarem perquè la remodelació de l’espai es pugui dur a terme harmònicament amb l’acord dels veïns per aconseguir una sèrie d’habitatges, equipaments i zones verdes a les quals la gent del barri pugui accedir-hi i una de les nostres propostes és que un bon percentatge d’aquest espais siguin per la gent del barri. En el cas que poguéssim entrar al Govern s’hauria de veure quina és la situació econòmica i quines són les possibilitats i a partir d’aquí intentar-ho activar el més aviat possible. A més els veïns hi estan a sobre i volen obrir-ho de cara al mes de juny i com més aviat ho puguem tirar endavant, més contents tots i a més perquè és una oportunitat pel barri de la Bordeta. Als veïns els hi hem fet costat sempre, i aquests últims mesos encara més en les reunions i és que no hi ha més, d’una manera o altra s’ha d’aconseguir.

Una altra gran infraestructura és l’estació de trens de Sants i l’estació d’autobusos, unes obres que haguessin hagut de començar aquest mandat. A què us comprometeu? Mirareu de pressionar més a ADIF i el govern central?

El que podem comprometre’ns és a estar-hi a sobre i a poder-ho tirar endavant. A pressionar des de l’ajuntament perquè els recursos econòmics arribin. Penso que la via més directa és poder reclamar que Barcelona tingui més força per poder reclamar a l’estat que Barcelona tingui més força i la ciutat té diversos espais per incidir molt més a l’estat espanyol i, per tant, el que s’ha de fer és esprémer al màxim aquestes vies.

D’equipaments als nostres barris en falten. Una altra gran pastilla és la del carrer Juan de Sada. Com valoreu les propostes dels veïns? Què creieu que s’hi ha de fer?

Aquí des del primer moment estem al costat del veïns, l’única cosa és que l’Ajuntament ha tirat endavant ja el seu projecte i ara es veurà com s’encabeixen les propostes dels veïns a dins del projecte de l’Ajuntament, que és una de les manies que té aquest govern i per això la gent no està contenta.

Si parlem de les entitats esportives del barri, un dels seus principals problemes és el preu dels equipaments. Creieu que les millores als equipaments es poden relacionar directament amb l’augment de preus? Quina seria la solució per a què els clubs paguessin uns preus més baixos?

Portem ben bé dos anys lluitant amb això i la nostra formació ha donat sempre ple suport a les entitats esportives perquè és un escàndol que les entitats esportives, ja sigui de futbol o que utilitzin pavellons, paguin aquests preus de lloguer perquè és un escàndol. Bàsicament l’Ajuntament de Barcelona gasta els diners d’esport en els grans events i oblida l’esport de base i nosaltres en aquest sentit hem agafat totes les peticions del clubs esportius de tota la ciutat i dins del programa d’ERC està a favor de les entitats perquè són les que cohesionen els nostres barris perquè el jovent tingui bones relacions i surti sa.

Respecte la seguretat, els veïns dels nostres barris, sobretot a la Bordeta, tenen una sensació d’inseguretat creixent. Hi ha d’haver més policia de proximitat?

Nosaltres el que defensem des d’Unitat per Barcelona és que, evidentment, s’ha d’augmentar el nombre d’agents, però nosaltres anem una mica més enllà amb el tema de la seguretat, defensem una seguretat a tots nivells. La de tenir una bona feina, que hi hagi una bona il·luminació al carrer i que a la nit no tinguis por, que la recollida d’escombraries sigui la correcta, que el carrer estigui net i es pugui passejar, i evidentment si que estem a favor que hi hagi més policia però creiem que s’han de millorar les infraestructures perquè hi hagi més seguretat a tots els nivells.

Quin és el missatge final que vols donar als nostres lectors?

Nosaltres el que tenim molt clar és que hem d’estar al costat de la gent i que la relació entre les institucions i les entitats ha de ser la de treballar colze a colze i, sobretot, a nivell administratiu simplificar al màxim i crear canals de participació reals.

Compartir: