Els Castellers de Sants ja són majors d’edat

Els borinots van celebrar diumenge la seva tradicional diada a la plaça Bonet i Muixí. << Vegeu reportatge fotogràfic de la vigília de dissabte i de la diada de diumenge >>


Per celebrar el seu 18è aniversari els Castellers de Sants van fer vigília de diada i diada castellera el dissabte a la tarda i el diumenge al matí, la vigília davant la seu dels Borinots i la diada a la plaça Bonet i Muixí. Una diada que va merèixer la celebració del 18è aniversari, ja que els santsencs van aixecar una torre de set i un 3 de sis aixecat per baix únicament femení durant la vigília; i també la torre de set, un 3 de 8 i un 4 de 8 el diumenge a la diada. Joaquim Andrés, dels Castellers de Sants, explica: “Per nosaltres és un.catull que les dones facin un castell femení, perquè aquest és el sisè any que el fan i la veritat és que els surt molt bé”, i afegeix: “També vam treure la torre de set ja que hem aconseguit recanvi per una lesió que teníem al tronc i va sortir bé”.

I és que l’ocasió s’ho mereixia, ja que a part de ser el 18è aniversari, els convidats a la diada van ser els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. Els primers van portar a plaça un 4 de 8 amb el pilar i un 2 de 8 amb folre, i els segons van fer la mateixa actuació que els borinots. Andrés comenta: “Crec que deu ser de les millors actuacions que hi ha hagut aquesta temporada, caldria consultar-ho, però vaja, en pocs llocs en aquestes dates es veuen sis castells de vuit”. La colla convidada a la vigília va ser la Colla Jove dels Castellers de Sitges. A la celebració de l’aniversari no hi va faltar tampoc el pilar de les escales, un pilar de quatre que fan els Castellers de Sants amb el qual pugen totes les escales de l’església de Santa Maria de Sants.

Com cada any, l’afluència veïnal va ser bona, segons comenta Andrés, ja que les escales de l’església estaven plenes i es van convertir en una graderia i també els voltants de la plaça. A més, aquesta era la primera actuació que els Borinots van fer després d’inaugurar el seu monument a la plaça Bonet i Muixí i també després de la remodelació. Andrés explica: “En un principi teníem por que no ens anés tan bé per actuar perquè s’ha canviat la situació d’alguns fanals i bancs, però vam poder comprovar que la plaça Bonet i Muixí és com sempre”.

La diada va acabar amb una dinar de tots els borinots a les Cotxeres de Sants.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: