CIU denuncia que la visita al cobriment de les vies de Jordi Hereu vulnera la llei electoral

L'alcalde va visitar les obres del cobriment de les vies al carrer Antoni de Capmany del barri de Sants el passat 20 d'abril


La visita de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a les obres del cobriment de les vies al carrer Antoni de Capmany del barri de Sants del passat 20 d’abril i on es va convocar la premsa i algunes associacions de veïns ha portat les crítiques de l’oposició que denuncia que l’alcalde ha vulnerat la llei de la Junta Electoral Central en què es diu que l’administració no pot realitzar actes de gestió de les obres que tinguin un contingut electoralista i la visita del cobriment de les vies, pel fet d’haver convocat als mitjans de comunicació, es considera amb contingut electoralista. Sònia Recasens, regidora adscrita per CIU al Districte de Sants-Montjuïc, explica: “Un alcalde pot fer visites d’obres amb els tècnics però no la pot fer explicant els objectius assolits a la premsa” i afegeix: “Creiem que ara ja no hi ha res a fer perquè ja ha passat i ja ha sortit la visita als mitjans però el que demanem és que això no torni a succeir”.

Durant la visita es va repartir als mitjans un dossier de premsa en què s’explicava quines eren les properes actuacions. La fase actual del cobriment es va iniciar amb l’execució del mur del costat muntanya i fa poques setmanes es va començar a fer la cobertura. Un cop enllestida aquesta actuació, es podrà iniciar la urbanització de tot l’àmbit, que inclou la zona ja coberta i la que s’està cobrint actualment. Un cop urbanitzada, els veïns de la zona gaudiran d’una gran rambla enjardinada d’uns 700 metres de llarg.

En el dossier s’explicava també que el projecte inclou una coberta de doble alçada diferenciant la zona de les vies de la Línia 1 del Metro i la corresponent a les quatre vies de Rodalies, mitja i llargadistància d’ADIF. Les cobertes de les vies de Rodalies i del Metro es mantenen unides en planta, recolzades sobre un mur central comú que serveix de separació fins que en arribar a l’Hospitalet on se separen els corredors. En aquest àmbit, el mur comú se separa en dos murs diferents deixant entre ells una zona triangular oberta cap a la Riera Blanca des d’on es disposa d’un accés per a vianants a la part superior de la cobertura mitjançant rampes i escales.

Compartir: