Comencen les obres de l’equipament sociocultural del carrer Albareda

Hi haurà un auditori, una sala d’exposicions, sales de reunions i bucs d’assaig per cobrir la necessitat d’un equipament que fins ara les entitats del Poble-sec no tenien


L’equipament sociocultural del carrer Albareda, al barri del Poble-sec, ja s’ha començat a construir i fins d’aquí a 18 mesos no donarà servei a les entitats del barri. Amb un pressupost de 2.500.000 euros en aquest nou espai hi haurà un auditori, una sala d’exposicions, sales de reunions i bucs d’assaig per cobrir la necessitat d’un equipament que fins ara les entitats del Poble-sec no tenien.

Per a la construcció d’aquest equipament es va fer un procés participatiu entre les entitats del barri per saber quines eren les seves necessitats i d’això, Amadeu Quintana, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, en remarca: “És cert que hi va haver un procés participatiu fruit de les queixes que hi va haver quan es va presentar el primer projecte, tot i així només vam poder incorporar algunes coses, però no totes les que ens haguessin agradat, perquè al nou espai els Castellers del Poble-sec seguiran sense poder-hi assajar”. Tot i això, Quintana explica que la resta d’entitats han quedat en un 95% satisfetes amb l’equipament. Una altra de les novetats que incorporarà aquest equipament serà una sala d’exposicions que segons el president de la Coordinadora era una necessitat per al barri.

D’altra banda Josep Sans, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, explica: “L’equipament té una vessant adreçada a la cultura tradicional i popular però ha de permetre l’ús per a tothom. Cal destacar la sala d’actes d’usos polivalents per a 200 persones i els set bucs d’assaig que permetin també que grallers i tabalers tinguin un espai gran per poder assajar”.

Respecte a la finalització de les obres, Quintana remarca que tot dependrà dels pressupostos i que, de moment no es volen fer il·lusions amb el plaç de 18 mesos perquè hi ha altres equipaments al barri que encara estan a mig construir. A més, el president explica: “El que és cert és que aquesta obra comença amb molt de retard perquè ja fa temps que s’hagués hagut de començar a construir i bé, no m’agradaria ser pessimista i tant de bo acabin en els terminis establerts”.

EL 3

Compartir: