La Imatge per la Convivència realitza la seva última activitat a la plaça de la Farga

Durant l'acte també es va fer l'entrega de premis dels guanyadors del concurs de fotografia, on els gossos del barri parlaven


La Plaça de la Farga va formar part aquest cap de setmana del projecte Imatge per a la Convivència amb les activitats que s’hi van realitzar el diumenge al matí. Unes activitats destinades a la sensibilització sobre la tinença responsable de gossos en l’espai urbà que es va desenvolupar en tres blocs: en el primer hi havia consells a càrrec de professionals d’educació de mascotes, en el segon hi va haver un teatre participatiu en què el públic podia participar i donar propostes per millorar la convivència als nostres barris i en el tercer, hi va haver una pinyata, que simbòlicament significava els conflictes dels nostres barris que es va trencar en acabar l’activitat. Álvaro Cano, educador social en medi obert del Pla de Barris de la Bordeta explica: “Es el fi d’un procés que ha durat des de setembre a novembre en què hi ha hagut una sèrie d’activitats.catanitzades per entitats del barri relacionades amb la tinença d’animals de companyia. Tot per conscienciar que tenir gos és una responsabilitat, tant per qui en té com qui no”.

Durant l’acte també es va fer l’entrega de premis dels guanyadors del concurs de fotografia, un concurs especial en què els participants havien de presentar una imatge d’un gos en què hi hagués un lema. Aquestes imatges es van poder veure en uns plafons exposats a la plaça i, les guanyadores, es podran veure als fulletons informatius sobre la convivència que es podran trobar en diferents botigues del barri de la Bordeta. “Vam premiar no només la foto, sinó la creativitat dels missatges”, comenta Cano.

L’educador social del Pla de Barris es mostra satisfet del resultat de l’activitat: “Creiem que va anar bé, l’afluència de públic va ser bona i a la plaça hi va haver un bon ambient, el clima era alegre i distès” a més, va afegir: “És veritat que aquesta és la vessant educativa de la convivència, però creiem que aquí també hi ha d’haver resposta per part de l’ajuntament, d’una banda sancionant els actes incívics, i de l’altra a nivell de neteja”.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Fotos: Enric Jara i Educadors socials en medi obert del Pla de Barris de La Bordeta.

Compartir: