Mitja plaça de Sants canviarà el seu nom per anomenar-se Ramon Torres i Casanovas

Josep Sahún i Josep Xarles, dos dels impulsors de la inciativa, que aquesta tarda passejaven per la part de la plaça que canviarà de nom


Potser va ser premonitori que a la plaça de Sants s’hi fes la polèmica escultura del ciclista ja que, ara, el Districte de Sants-Montjuïc proposa que aquella part de la plaça es digui plaça de Ramon Torres i Casanovas. Ramon Torres va ser el fundador de la Secció Ciclista de la Unió Esportiva de Sants i un periodista de renom en aquest àmbit.

Més de vint anys després de la seva mort i coincidint amb el cinquantenari del Club Ciclista Sprint, els membres de la penya van decidir proposar que alguna plaça del barri portés el seu nom. “Mai haguéssim pensat tenir el ressò que hem tingut amb la gent de Sants”, diu Josep Sahún, del Club Ciclista Sprint, que s’emociona en parlar del recolzament que han rebut tant de les entitats del barri, de polítics i de personatges coneguts com Jordi Pujol, Narcís Serra, Joan Maragall, Joan Clos o Joan Antoni Samaranch. “No hem trobat ni una sola persona que ens digui que no, tothom ens ha dit que per en Ramon Torres el que sigui”, diu Sahún.

En Josep Xarles, membre del Centre Social de Sants, que va donar suport a la iniciativa del Club Ciclista Sprint, explica que en fer-li la proposta li va semblar una ocasió per aprofitar. Defensa a més, que amb el canvi de nom d’una part de la plaça de Sants, l’espai no queda partit perquè, de fet, la carretera de Sants ja el parteix. A més, afegeix que seran molt pocs els veïns que hauran de canviar les escriptures perquè la majoria les tenen amb adreces dels carrers dels entorns.

El ple del Districte de Sants-Montjuïc va aprovar per unanimitat el passat mes de desembre que es proposés al Nomenclàtor de Barcelona donar el nom de Ramon Torres i Casanovas a un espai del barri. L.catanisme municipal ja ha aprovat la proposta i ara caldrà que el ple del Districte de demà al vespre reiteri l’acord.

Notícies relacionades:

Proposen que un carrer de Sants dugui el nom de Ramon Torres i Casanovas (10/12/2008)

Compartir: