En un termini màxim de tres mesos es reprendran les obres de l’espai de l’antiga Hamsa

Les obres de la futura plaça del Districte van quedar aturades després que una de les empreses constructores fes fallida


Fa molts anys que es va decidir que l’espai que ocupava l’antiga fàbrica Hamsa, al barri d’Hostafrancs, es convertiria en un espai públic per als ciutadans i en la futura plaça del Districte. Quan finalment les obres havien començat i semblava que faltaven pocs mesos perquè el propòsit fos una realitat urbanística una de les empreses constructores va fer fallida i les obres van quedar aturades. Davant d’això la preocupació i el dubte dels veïns sobre el futur de l’espai era creixent. “Arriba un moment en què tothom s’il·lusiona perquè es veu que ja comencen les orbes […] i resulta que de sobte es paren”, explica Albert Martínez, conseller portaveu de CiU al districte de Sants-Montjuïc i afegeix: “Voldríem que el Districte prengui la seva part de responsabilitat i agafi l’embranzida que cal per tirar-ho endavant”.

Ara però, segons assegura Josep Sans, gerent del districte de Sants-Montjuïc, ja hi ha una nova empresa que es farà càrrec de la construcció i en un màxim de tres mesos es reprendran les obres. “Ens hem apuntat aquesta data per seguir-ho puntualment –respon Martínez– perquè això forma part d’una zona molt emblemàtica del districte”. Ara per ara, els tres mesos com a màxim que es trigaran a reprendre les obres és l’únic termini que dóna el Districte. Per parlar del calendari d’obres caldrà esperar que sigui la mateixa constructora qui ho digui a l’administració, segons explica Sans.

Deixar les obres aturades durant mesos comporta, segons Albert Martínez, problemes de seguretat i d’higiene perquè “és un lloc propici a escombraries o fins i tot a que gent sense sostre s’hi pugui instal·lar”. Josep Sans, però, assegura que des del moment en què es van aturar les obres es va acordar amb els promotors tenir vigilància constant de l’espai i repassar puntualment el tancament del perímetre. També es van retirar les grues mentre no s’haguessin de fer servir. Segons Sans, el compromís s’ha complert. Albert Martínez comenta que a part de la seguretat s’hi suma un problema de “frustració en veure que un espai ample que s’havia recuperat després de molts anys, encara no existeix”.

Notícies relacionades:

El CEIP Miquel Bleach utilitzaria la futura Plaça del Districte si hi fessin un parc infantil

Els veïns d’Hostafrancs demanen participar en el disseny de la futura Plaça del Districte

El Districte es compromet a considerar el fet que es pugui introduir verd a la Plaça de l’antiga Hamsa

Veïns i Districte es reuneixen per parlar de l’antiga plaça de l’Hamsa i el Districte no cedeix

La setmana que ve l’escola Miquel Bleach i el Districte debatran l’aprofitament de l’antiga Hamsa com a pati de l’escola

L’Associació de veïns d’Hostafrancs surt decepcionada de la reunió amb el Districte sobre el solar de l’Hamsa

Compartir: