El reallotjament dels afectats i el CAP de Magòria seran les prioritats de Can Batlló

Els primers projectes del CAP ja estan definits i sembla que l’entrada seria pel carrer Corral i al darrere hi hauria jardins


En la darrera reunió de la comissió de seguiment del projecte de remodelació de Can Batlló – Magòria, que es va celebrar ahir a la seu del districte de Sants-Montjuïc, es va anunciar que el reallotjament dels veïns afectats del Camí de la Cadena, del carrer Constitució i Parcerisa; i la construcció del Centre d’Atenció Primària(CAP) de Magòria serien les prioritats del projecte. Els pisos de protecció oficial, segons es va dir, estarien acabats a mitjans del 2011. A més, es va anunciar que tots els veïns del camí de la Cadena tindran finalment un pis de protecció oficial, tal com feia anys que demanaven. Jordi Soler, vicepresident del Centre Social de Sants, explica que en funció del que es va exposar a la reunió calculen que el CAP estaria acabat en aproximadament un any i mig. Els primers projectes del CAP ja estan definits i sembla que l’entrada seria pel carrer Corral i al darrere hi hauria jardins.

Per altra banda, es va presentar una proposta per part dels tècnics, per poder mantenir els dos camps de futbol sense perdre espai per a d’altres equipaments. “Van fer una proposta sorprenent de fer els dos camps un sobre de l’altre, crec que és agosarat i cal estudiar-ho, però permetria guanyar espais de zona verda i ubicar millor els equipaments”, diu Soler. El camp d’entrenaments estaria a sota i cobert, a uns 4 o 5 metres per sota del nivell del terreny. El gran, de mides estàndard, en canvi, estaria a sobre. Jordi Soler explica que en la reunió es va demanar que el camp de sota tingués també les mides oficials per tal de poder tenir més disponibilitat pel nombre d’equips que juguen en lligues i competicions oficials. El camp de futbol, però, encara trigarà uns 4 o 5 anys en fer-se.

Per part dels veïns, es va proposar que en el moment en què els industrials marxin del polígon es faci una obertura provisional del recinte. “Voldríem que com a mínim la gent del barri puguem començar a gaudir de Can Batlló de seguida […] només obrint el carrer Quetzal i convertir els espais en una plaça oberta”, diu Soler. Remarca però, que es tractaria d’una mesura provisional mentre no es fa la remodelació. Les obres definitives, en canvi, depenen de l’aprovació i de l’execució d’altres projectes, com per exemple la construcció d’un dipòsit d’aigües pluvials que anirà sota dels espais verds, i per això es preveu que encara triguin en fer-se. “Els terminis se’ns fan molt llargs” diu Soler, i explica que és per això que han demanat que s’adeqüin aquests espais encara que després s’hagin de redefinir.

Els veïns també van expressar durant la reunió, la preocupació de que la crisi immobiliària pogués aturar els projectes previstos per Can Batlló. Per això, segons explica Soler, van proposar que es plantegin procediments alternatius si les immobiliàries no complissin. Actualment el projecte de Can Batlló es fa per un procés de compensació entre els propietaris dels sòl i l’Ajuntament: l’obra pública la pagaran els propietaris a canvi dels pisos que podran construir.

Compartir: