La recuperació dels Nans de l’Orfeó i un castell de focs marquen les novetats de la Festa Major

L'actor Carles Canut donarà el tret de sortida a la festa amb el pregó, divendres 22 d'agost a les 8 del vespre


“Ja ho tenim tot molt enllestit per la Festa Major”, diu la Carol Sans, secretària de la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants. I és que falta menys d’un mes per poder escoltar el pregó de la veu de l’actor Carles Canut, que donarà inici a la festa del nostre barri el proper divendres 22 d’agost a les 8 del vespre al Parc de l’Espanya Industrial. A més del pregó, però, enguany les novetats començaran des del primer dia: “Estrenarem dos nans restaurats que són aproximadament del 1950 i que ens ha cedit l’Orfeó de Sants”. Els nans acompanyaran el pregoner en un carruatge, i quan aquest hagi acabat, una traca marcarà l’inici de la festa. “Hi haurà 14 trons ben forts perquè es noti que comencen les fetes”, diu la Carol. Se’n faran 14 perquè 12 representen els carrers que decoren i.catanitzen les activitats en el seu espai, l’altre serà per la Federació i el darrer pel Districte.

La Carol explica que els dos nans que es presentaran a la Festa Major de Sants 2008 són dos personatges molt emblemàtics del nostre barri. La iniciativa la va prendre un membre de la Federació, que amb la col·laboració del Secretariat d’Entitats, va recollir informació sobre la importància que tenien. Posteriorment va ser el mateix Secretariat qui va fer els passos pertinents tant perquè l’Orfeó de Sants cedís els dos personatges, com per restaurar-los.

A més, com cada any, cada carrer ha.catanitzat les seves activitats. “Aquest any hi ha molts inflables pels nens”, diu la Carol i afegeix: “Sé que hi ha moltes activitats i per totes les edats”. Tot i la participació la Carol lamenta que es viu un moment d’estancament: “Fa uns anys que vam créixer, es va incorporar gent una mica més jove, però ara ens hem estancat, tot i que això és un mal de sempre”. Per augmentar la participació la secretària de la Federació de Carrers creu que la millor solució és fer noves activitats, diferents i per totes les edats i els gustos.

Altres espais seran el de l’Espanya Industrial, on s’hi han.catanitzat concerts per gent jove, música de cantautor, danses, balls àrabs i una nit de circ. També a la Plaça d’Osca trobarem festa: tot i que no s.catanitza des de la federació, la Festa Major Alternativa farà les seves activitats en aquest espai.

Per tancar la festa d’enguany, i per primera vegada, la festa també es comptarà amb pirotècnia: un castell de focs artificials marcarà el final des del Parc de l’Espanya Industrial. “Voliem fer-ho l’últim dia, el 30, però els carrers ja estan desguarnint i estan cansats –diu la Carol— per això hem decidit fer-ho el dia 31”.

< < clicar aquí >> Veure programa d’activitats de la Festa Major de Sants 2008: actes unitaris, festa als carrers, festes alternatives de Sants…

Compartir: