Pisos de protecció oficial, un centre comercial i zona verda formaran el nou “Centre Cerdà ” del carrer Quetzal

Aquest nou projecte del nostre barri, hauria d'estar enllestit entre finals del 2010 i principis del 2011 >> Vegeu les simulacions del projecte


El nou projecte urbanístic previst per l’illa de cases limitada pels carrers Quetzal, Riera Blanca i l’Avinguda Carrilet, al barri de la Bordeta, inclourà vivendes de protecció oficial, un gran parc, un centre comercial i 600 places de pàrquing a més d’edificis amb oficines i pisos. “L’element més diferenciador d’aquest projecte és que integra moltes vessants des d’un punt de vista arquitectònic i d’equipaments”, comenta Joan Ramon Mas, portaveu del projecte i director de màrketing d’Agrupació Mútua, l’empresa promotora. En el projecte també hi participa en un 20% l’empresa B de Promotors. La inversió total serà de 110 milions d’euros i el projecte hauria d’estar enllestit entre finals del 2010 i principis del 2011. Segons diu el portaveu, l’únic que falta ara és començar.

Segons diu Mas alguns d’aquest equipaments que ha d’incloure encara estan per determinar: “S’han de consensuar amb l’Ajuntament de Barcelona i amb els veïns”, comenta. Tot i això, assegura que una de les parts del projecte que ja estan decidides implica cedir a l’Ajuntamnet el 60% del sòl per a una gran zona verda. “La part més important de la construcció és la no edificació, aquesta zona verda que la gent del barri en podrà gaudir d’una manera directa”, diu Mas. Per decidir la distribució dels equipaments i dels espais d’utilitat pels veïns, Agrupació Mútua ha mantingut diverses reunions amb el consistori i en seguirà mantenint per acabar de definir els punts que encara no estan confirmats. “Nosaltres hem plantejat diverses possibles solucions que també encaixen dins de l’activitat econòmica d’Agrupació Mútua, però hem de veure si cal canviar-les per d’altres que siguin de més interès pel barri, nosaltres no estem tancats a res”, comenta Joan Ramon Mas.

El projecte a més inclourà el Centre Cerdà, un centre comercial amb 600 places de pàrquing que pretén cobrir la manca d’aquest tipus d’instal·lacions del barri. “Si mirem la situació de Barcelona a l’altre extrem hi ha Diagonal Mar, un equipament molt gran, per sobre hi ha la Maquinista, més aprop hi ha L’illa i a l’altre extrem de la Gran Via hi ha el centre Gran Via 2, però entre aquests dos, hi ha un barri motl gran on no hi ha cap centre comercial”, explica el portaveu. Es tractarà d’un centre de 10.000 metres quadrats amb un estil arquitectònic que Mas defineix similar al de L’illa “amb construcció per la part de sobre i per sota centre comercial”.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Simulacions: Agrupació Mútua

Foto: Joan Ramon Mas, portaveu del projecte i director de màrketing d’Agrupació Mútua, durant l’entrevista

Compartir: