Els veïns del Camí de la Cadena seran reallotjats

La reunió per informar del reallotjament dels veïns del Camí de la Cadena va tenir lloc ahir al vespre a la seu del Centre Social de Sants


“Estem molt contents, no tinc paraules” expressava ahir la Laila, una de les veïnes afectades, poc després que acabés la reunió. Per la seva banda, Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants, també s’ha mostrat satisfet amb la proposta que finalment ha ofert el districte de Sants-Montjuïc.

Al Camí de la Cadena hi viuen des de fa uns 30 anys diverses famílies en unes construccions que Domingo qualifica de “barraques”. La majoria dels veïns no disposen de contractes de lloguer legals, però en canvi “sí que hi ha empadronats i per les eleccions van rebre la propaganda electoral amb la cara de l’Hereu”, explica el president de l’associació de veïns. El terreny que ocupen aquestes vivendes està dins del solar que ocuparan les noves construccions previstes en el pla de Can Batlló, i és quan s’aprova aquest pla, que les associacions de veïns veuen la necessitat de reclamar un reallotjament per a les persones que hi viuen, ja que donat la seva al·legalitat les administracions no els havien tingut en compte.

La proposta que va presentar ahir el Districte consisteix en oferir un contracte legal de lloguer en pisos de protecció oficial a totes aquelles persones que demostrin que en el moment d’aprovar-se el pla, feia més d’un any que hi vivien. Cal tenir en compte que no tots els veïns actuals del Camí de la Cadena compleixen aquestes condicions, ja que alguns d’ells van arribar a la zona quan els antics habitants van decidir rellogar la construcció que s’enderrocaria.

Compartir: