Entrevista a Trini Polo: 42 anys fent “mones” a la Bordeta.

La Trini servirà més de cinc-centes mones aquests dies


Dilluns de Pasqua moltes famílies de Sants-Montjuïc compraran “la mona”, un pastís antiquíssim que els padrins regalen als fillols. Hem visitat la dona més dolça de la Bordeta, la Trini Polo, que segueix endolcint els Dilluns de Pasqua als veïns d’aquest barri, des de la pastisseria del carrer Constitució 38.

Quant temps fa que elaboreu mones?

A la Pastisseria Polo ja fa 42 anys que hi som. Cada any per Pasqua hem fet les mones, tan les tradicionals, com les de xocolata. Però és un pastís que es fa des de principis del segle XIX

Com es fa una bona mona?

El primer és tenir un bon pa de pessic. Depèn de la mida que es vulgui i de quans serem a taula, però normalment són rodons. Després obrim per la meitat el pa de pessic i el farcim. Va a gustos, això. Hi podem posar nata, crema, xocolata, trufa, melmelada… el que es desitgi. Un cop farcit l’hem de decorar. Hi posem una capa de mantega i fruites confitades i després el podem decorar també amb nata, farcellets, fulles de sucre. I finalment s’hi col·loquen les figures.

Tanta cosa deuen sortir cars

El que encareix el producte són les figures de xocolata que hi ha a sobre o les de decoració, els pollets, les plomes de colors, els ous de xocolata. Com més elaborat més es pot disparar el preu.

Quantes en vendreu aquests dies?

Sempre n’acostumem a fer entre cinc-centes i sis-centes. Les que es venen més són que duen casetes o ous de xocolata al damunt. I després també hi ha molts nens que demanen figures de xocolata del Ronaldinho, o amb figures de dibuixos animats.

També elaboreu cristines?

Sí que en fem, però d’aquestes se’n venen moltes menys. Són les antigues mones que eren fetes d’un tortell de pa de pessic amb ous durs a sobre. Les acostumen a comprar parelles de gent gran, que aprofiten els ous per l’amanida, i de postres es mengen el pa de pessic. Però pràcticament han estat totes substituïdes per les mones de xocolata.

Què és el que més t’agrada d’aquesta festa?

És una festa tradicional, familiar, i on hi intervenen els nens. Estem acostumats a servir mones als veïns de la Bordeta des de fa més de quaranta anys. Obrirem dilluns al matí per tots aquells que vulguin la mona.

Compartir: