“Mots Amagats” el primer llibre de la nova editorial santsenca Àgilment

Àgilment és una nova iniciativa editorial santsenca creada per Jordi Esteban i Pau Esteban, pare i fill, veïns del barri de Sants. Tenen com a objectiu posar a la venda recursos lingüístics, lúdics, creatius i comunicatius en català i ja han finançat el primer llibre amb una campanya de micromecenatge.

“Mots Amagats” el primer llibre de la nova editorial santsenca Àgilment

Àgilment és una nova iniciativa editorial santsenca creada per Jordi Esteban i Pau Esteban, pare i fill, veïns del barri de Sants. Aquesta té com a objectiu posar a la venda recursos lingüístics, lúdics, creatius i comunicatius, “elaborant diversos productes i així com promoure la inserció social del català” explica Pau Esteban, qui també afegeix que “estem disposats a adaptar-nos a les realitats reals, a escoles de nens o gent discapacitada”. En la mateixa línia, Jordi Esteban assegura que “tenim el lema fem viva la llengua i fer-la pràctica”. Aquest projecte d’elaborar diversos productes i fer-los conèixer va sorgir quan “el meu pare, en Jordi, tenia molt material i recursos de jeroglífics, enigmes o endevinalles”, relata en Pau.

En Jordi Esteban porta 30 anys dedicant-se a crear jeroglífics i, per això, en aquesta editorial no només “ens dediquem a actuar com una llibreria, sinó també en l’àmbit de la participació i aprenentatge com els jeroglífics i les lectures que enriqueixen als alumnes de les escoles” assegura en Jordi.

El primer producte d’aquesta iniciativa és “Mots amagats”, el qual conté 500 jeroglífics, 500 enigmes per descobrir i 500 motius per somriure. El seu autor, Jordi Esteban recorda que fa molts anys que porta inspirant-se per fer aquest llibre: “Des dels anys 70 vaig aplicar-lo a les escoles on era professor i d’aquesta manera ensenyo a descobrir que fa somriure, a aprendre”. Alguns dels exemples dels jeroglífics que inclou aquest llibre i que explica en Jordi són: “Que li passa a aquest nen que plora, hi ha dos dibuixos, una vaca i un gat, la resposta és va cagat” o “una pregunta que diu qui són aquests, també hi ha un requadre amb un número dos, el signe de sumar i el número tres, i si t’hi fixes, la resposta és dos mestres”.

Per finançar aquest llibre l’editorial ho ha fet a través d’una plataforma de micromecenatge: “Agraïm als 180 mecenes que han aportat la seva part”, assegura en Pau. Actualment a moltes de les llibreries del districte podem obtenir aquest llibre que ja és a la venda.

presentacionovaeditorialsantsagimentfebrerde2015-02

Compartir: