Milers de santsencs i santsenques protesten al carrer contra l’empresonament de part del govern català

El veïnat ha omplert de nou els carrers dels nostres barris, dijous i divendres al vespre, per protestar en contra l'empresonament de bona part del govern català i dels presidents d'Omnium i l'Assemblea Nacional. [[Vegeu fotos]]

Milers de santsencs i santsenques protesten al carrer contra l’empresonament de part del govern català

El veïnat ha omplert de nou els carrers dels nostres barris, dijous i divendres al vespre, per protestar en contra l’empresonament de bona part del govern català i dels “Jordis”. Des de Crida per la Democràcia, impulsada per entitats del barri, es va fer una convocatòria a la plaça de Sants per anar a peu a concentrar-se al Parlament. El Comitè de Defensa de la República a Sants també va sumar-se a la manifestació que va tallar el trànsit del carrer de Sants i Creu Coberta durant gairebé una hora.

La presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lluïsa Erill, va destacar l’actitud pacífica i cívica de la ciutadania, i va considerar la necessitat de convocar una aturada de país, “d’alguna manera s’ha de respondre”. També va denunciar que “el nostre govern, legítimament establert, estigui a la presó. És una injustícia tan gran que no hi ha paraules per definir-la.” Des del Secretariat, Joan Manel Parisi, també es va mostrar ferm però, alhora, trist: “Costa molt d’entendre que en el segle XXI, en una democràcia avançada com és l’europea, pugui haver-hi una escletxa tan important de fugida de la democràcia, com és Espanya, i que no estigui passant res en l’àmbit Europeu. La societat catalana ha de respondre de manera unitària davant un fet com aquest. Avui dia no està en joc la independència del país, no, avui dia està en joc la democràcia”.

Amb crits de “el poble no s’atura, davant la dictadura”, els manifestants van seguir la marxa per la Gran Via, tallant el trànsit, darrere una pancarta que exigia la llibertat dels presos polítics. “La societat catalana sempre ha actuat bé, conforme la pau i la llei que ens caracteritza, i seguim amb aquest procediment. Això és totalment antidemocràtic”, expressava l’Enric, veí del barri. Tristesa, ràbia i impotència és el que mostrava en Josep Lluís, també santsenc, mentre recordava que “des de fa 40 anys estem pràcticament igual, tenim un govern que es comporta dictatorialment”.

Altres manifestants dels nostres barris, com en Xavier Vilanova temia aquesta situació que viu el país: “La indignació hi és però no ens ha sorprès”, deia. En la mateixa línia l’Àngels comentava que “del govern central ja ens esperem qualsevol cosa, no respecten res, ni els drets més essencials i són presos polítics per molt que ells diguin que no”, i sentenciava que “la societat catalana no la pararan així com així. A partir d’ara tindran els carrers de Barcelona plens de gent, al poble català no el pararan.”

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-01

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-02

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-03

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-04

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-05

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-06

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-07

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-08

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-09

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-10

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-11

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-12

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-13

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-14

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-15

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-16

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-17

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-18

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-19

manifestaciosantsdemanallibertatpresospoliticsnovembre2017-20

Compartir: