Més d’una vuitantena d’alumnes de P-3 dels nostres barris no han entrat a les escoles públiques com a primera opció

Per tal de coordinar-se entre elles, les famílies van convocar aquesta mateixa setmana una assemblea i s'han organitzat al voltant de la plataforma Sense places Sants.

Més d’una vuitantena d’alumnes de P-3 dels nostres barris no han entrat a les escoles públiques com a primera opció

Fins a una vuitantena de famílies amb infants de 3 anys dels barris de Sants, Hostafrancs, la Bordeta i Badal no han estat admeses per entrar a l’escola que havien designat com a primera opció. Així ho afirmen els mateixos familiars que asseguren que aquest problema els genera decepció i angoixa, ja que no saben a quina escola podran anar els seus fills i filles. “A partir d’ara no sabem si entrarem en segona opció i, per tant, no sabem quin serà el nostre destí, estem en un futur incert, i això ens genera bastant neguit”, per això “demanem poder escolaritzar als nostres fills en una escola de proximitat, pública i de qualitat”, comenta Anna Llopis, una de les mares afectades.

Per tal de coordinar-se entre elles, les famílies van convocar aquesta mateixa setmana una assemblea a Can Batlló i s’han organitzat al voltant de la plataforma Sense places Sants.

Recorden que existeix un problema en què cada vegada hi ha més famílies que volen portar els seus fills a unes determinades escoles públiques del barri. Això comporta que en algunes hi hagi més demanda que oferta, mentre que en d’altres es produeix el fenomen invers: “Tenim un problema al barri de segmentació per nivell socioeconòmic i per la situació de les famílies. Això aboca que hi hagi escoles que estiguin estigmatitzades i altres estan de moda i estan sobre demandades”, apunta Guillermo Santamaría, un dels familiars afectats. En aquest sentit, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez assegura que “en el conjunt del districte hi ha més places vacants que no famílies que no han tingut places en primera opció, això vol dir que a l’escola que han triat no han trobat plaça perquè hi ha més inscrits que places”.

Després d’analitzar-se la situació amb representants del Consorci d’Educació i del Districte de Sants-Montjuïc, segons han avançat els familiars, gairebé tots els infants podran anar en algun dels centres que s’havien indicat en algunes de les opcions. Tots menys les fills i filles d’11 famílies que no entraran en cap de les opcions que havien demandat, per això se’ls oferirà “un llistat amb les escoles de la ciutat on queden vacants, i hauran d’emplenar una segona sol·licitud de preinscripció llistant quines són les seves preferències de les escoles que tinguin plaça”, avança Llopis. Tot i això, Jiménez ha aclarit que “es buscarà dins del mateix barri aquest ajust”

Compartir: