Més de 700 jugadors de 50 nacionalitats participen en la 20a edició de l’Open Internacional d’Escacs de Sants

Ja són 20 els anys que els escacs omplen l'auditori del centre cívic de les Cotxeres de Sants coincidint amb la Festa Major. Deu dies de competició que porta el bo i millor del món dels escacs al nostre territori, amb 731 jugadors de 50 països diferents. [[Vegeu fotos]]

Més de 700 jugadors de 50 nacionalitats participen en la 20a edició de l’Open Internacional d’Escacs de Sants

Amb l’edició d’enguany, ja són 20 els anys que els escacs omplen l’auditori del centre cívic de les Cotxeres de Sants coincidint amb la Festa Major. Deu dies de competició que porta el bo i millor del món dels escacs al nostre territori, amb 731 jugadors de 50 països diferents. Sense anar més lluny, tres dels millors jugadors d’aquest esport es troben participant en el certamen durant aquests dies. El nivell està més que garantit, ja que només els membres federats poden participar-hi. Des de nens de 6 anys fins a avis de 90 s’han inscrit en el considerat tercer millor torneig d’escacs del món en nombre de participants. “És un torneig que permet jugar des de professionals a gent que s’acaba d’iniciar en el món dels escacs”, comenta Toni Ayza de la direcció de Cotxeres-Casinet.

Els jugadors vénen de tots els racons i continents del planeta, enguany afegint-hi el continent australià amb la presència d’un Gran Mestre resident allà. La meitat dels participants són catalans però l’altra meitat provenen de la resta d’Espanya, Alemanya, França, Itàlia, els Països Nòrdics o l’Índia, que ha aportat una trentena de membres. Un dels al·licients de l’edició d’enguany és la presència del considerat millor jugador d’escacs català de tots els temps, Miquel Illescas. Vuit vegades campió estatal, Illescas estava retirat però ha decidit fer una excepció i participar a l’Open, despertant l’interès dels experts en la matèria. De fet és la seva primera vegada als taulers de Sants. Molts d’aquests també juguen a la Lleieltat Santsenca, al carrer Olzinelles, que enguany també s’està utilitzant per ampliar l’espai de joc i evitar les aglomeracions a la seu central del torneig. En aquesta edició, els organitzadors han decidit donar suport al conseller pres Oriol Junqueras, federat en el món dels escacs: “Hem pensat posar el seu cartell i un llaç groc en unes de les cadires que hi ha a la llotja”, apunta Ayza.

Pels qui no han pogut participar del torneig, s’ha instal·lat una pantalla gegant per poder seguir les partides més interessants i s’han organitzat activitats paral·leles per a no federats, com el Campionat de Ràpides, el de Simultànies o el Torneig de Dobles, que s’ha disputat aquest dijous al Carrer Guadiana. El Col·lectiu d’Artistes de Sants ha cedit la sala d’exposicions Lluïsa Franch del Centre Cívic Cotxeres Casinet, que aquests dies actua com a “espai d’anàlisi”, on els jugadors reviuen les jugades de les seves darreres partides. A més, la sala també acull una exposició de temàtica escaquística i un concurs de fotografia, que porta el nom a títol pòstum del fotògraf Pau Pascual, conjuntament organitzat amb Afosants. L’organització de la prova es mostra ambiciosa de cara al futur més immediat. Els organitzadors s’han mostrat molt satisfets amb aquesta aliança i estan confiats que podran repetir-la de cara a pròximes edicions.

Clicant al reproductor podeu escoltar el reportatge sencer i l’entrevista als organitzadors:

openescacscotxeresdesantsagostde2018-01

openescacscotxeresdesantsagostde2018-02

openescacscotxeresdesantsagostde2018-03

openescacscotxeresdesantsagostde2018-04

openescacscotxeresdesantsagostde2018-05

openescacscotxeresdesantsagostde2018-06

openescacscotxeresdesantsagostde2018-07

openescacscotxeresdesantsagostde2018-08

openescacscotxeresdesantsagostde2018-09

openescacscotxeresdesantsagostde2018-10

openescacscotxeresdesantsagostde2018-11

openescacscotxeresdesantsagostde2018-12

openescacscotxeresdesantsagostde2018-13

Compartir: