Més de 60 famílies santsenques engeguen una campanya demanant més places de P3 en escoles públiques del barri

Després de fer la preinscripció se'ls ha denegat l'escola que havien seleccionat com a primera opció, i en alguns casos es veuen obligats a portar els infants a escoles més llunyanes o en centres concertats i privats. Un exemple és l'escola Jaume I del barri de Sants que ha rebut 74 sol·licituds de preinscripció davant les 50 places que s'ofereixen per al curs vinent.

Més de 60 famílies santsenques engeguen una campanya demanant més places de P3 en escoles públiques del barri

Més de 60 famílies santsenques de futurs alumnes de P3 es troben en un moment de total incertesa, ja que després de fer la preinscripció dels seus fills i filles se’ls ha denegat l’escola que havien seleccionat com a primera opció, i en alguns casos es veuen obligats a portar els infants a escoles més llunyanes o en centres concertats o privats. És per això que critiquen que la demanda dels centres educatius públics del barri de Sants és superior al nombre de places ofertes. Un exemple és l’escola Jaume I del barri de Sants que ha rebut 74 sol·licituds de preinscripció davant les 50 places que s’ofereixen per al curs vinent.

En Jordi Gómez va fer la preinscripció de la seva filla a l’escola Jaume I com a primera opció i aquesta ha quedat fora de la llista: “Molta gent que ha escollit que aquest centre es queda sense una escola pública i de proximitat”, diu. La Susanna Torrano es troba en la mateixa situació, i demana “una escola pública, laica, de qualitat i de proximitat”. Creu que la solució passa en augmentar la ràtio de la classe o fer un “bolet”, és a dir “fer una línia extra o fer post inscripcions com s’ha fet en casos excepcionals”. Els familiars han engegat una campanya de signatures, a través de la plataforma digital change.org, que faran arribar al Consorci d’Educació de Barcelona.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, la regidora Laura Pérez ha mostrat la seva preocupació a les grans diferències existents entre centres educatius. Tot i que “hi ha escoles amb molta baixa demanda i altres que en tenen de molt altes”, segons Pérez, al districte de Sants-Montjuïc ningú s’ha quedat sense plaça escolar de P3, per bé que “no hi ha hagut oferta pública com a primera opció”. Per això, la regidora creu que és necessari impulsar “projectes educatius que apostin per les escoles amb baixa demanda i així equiparar”.

Compartir: