Més de 700 jugadors de 45 països diferents participen a l’Open Internacional d’Escacs de Sants

La competició, que es fa a les Cotxeres de Sants, es fa coincidir amb la Festa Major de Sants i s'ha convertit en la més important de la Península Ibèrica i una de les 5 competicions d’escacs més importants d’Europa. [[Vegeu fotos]]

Més de 700 jugadors de 45 països diferents participen a l’Open Internacional d’Escacs de Sants

Des del passat divendres i fins al proper diumenge el centre cívic de les Cotxeres de Sants acull, per 21è any consecutiu, l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. La competició es fa coincidir amb la Festa Major de Sants, segons explica Toni Ayza, membre del projecte Casinet-Cotxeres “això també fa que els participants gaudeixin de les festes durant la nit”, a més a més que afavoreix l’afluència de públic. “Des que vam alinear el torneig amb la festa, no hem parat de créixer”, destaca.

En aquesta 21a edició participen 712 jugadors i jugadores d’escacs d’un total de 45 països diferents. Ayza afegeix que la d’aquest any és “la tercera edició més important”. Com a novetat s’ha requerit fer el pagament amb antelació a través d’una pàgina web. “Encara que ens deien que perdríem jugadors, l’assistència ha baixat poquíssim i això ens ha permès millorar molt a nivell d’organització”, detalla Ayza. L’Open Internacional es divideix en 3 grups, des d’un de professional a un d’amateur, on hi competeixen des d’infants fins a gent gran. La competició està homologada per la federació catalana, espanyola i internacional, sent el més important de la Península Ibèrica i una de les 5 competicions d’escacs més importants d’Europa.

A diferència d’altres tornejos amb eliminatòries, en aquest Open “es juga cada dia, encara que es perdi” i Ayza destaca que “amb aquest sistema, si es guanya es competeix contra algú d’un alt nivell i si es perd, d’un de més baix”. La filosofia del Casinet-Cotxeres a l’hora d’organitzar l’esdeveniment es basa en “tenir el màxim de jugadors possibles, sí que hem atret a persones del top 10 mundial però busquem una alta afluència enlloc d’un torneig petit però amb gent molt bona”.

L’auditori de les Cotxeres està obert al públic, on s’han instal·lat pantalles per poder seguir les diferents partides. Aquestes comencen cada dia a partir de dos quarts de cinc de la tarda. A partir de llavors es requereix un silenci absolut i el joc es pot allargar fins a sis o set hores. Finalment, aquest diumenge 1 d’agost es jugarà també al matí, amb les últimes rondes i ja a la tarda s’iniciarà l’acte de cloenda i es farà el repartiment de premis.

Clicant al reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera:

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-01

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-02

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-03

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-04

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-05

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-06

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-08

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-09

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-10

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-11

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-12

openinternacionalescacscotxeressantsagost2019-13

Compartir: