Magòria acollirà l’any 2022 nous equipaments sociosanitaris, esportius i habitatge dotacional

Entre els nous equipaments que s'han anunciat aquest matí destaquen un Centre d'Urgències d'Atenció Primària que estarà obert les 24 hores i tots els dies de l'any, i un centre sociosanitari per a més de 240 llits. També es farà una promoció de 150 habitatges dotacionals en règim de lloguer dedicats a la gent gran o a persones amb problemes econòmics. [[Vegeu gràfic amb els equipaments]]

Magòria acollirà l’any 2022 nous equipaments sociosanitaris, esportius i habitatge dotacional

Els terrenys de Magòria del barri de la Bordeta es transformaran durant els pròxims anys per acollir un conjunt d’equipaments sociosanitaris, un edifici d’habitatges dotacionals, un camp de futbol, unes instal•lacions esportives i nova zona verda. L’actuació finalitzarà l’any 2022 i durant aquest mandat s’invertiran 64 milions d’euros. “Per nosaltres aquest era un tema a abordar, a superar i a fer que aquest solar s’integri al barri de la Bordeta i als del costat”, comentava Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc, durant una roda de premsa feta aquest divendres al matí al centre cívic de Magòria. Per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau aquest projecte pretén fer front a les desigualtats existents als nostres barris: “Estem posant un nou punt de centralitat sanitària i social a prop de barris que tenen una altíssima necessitat en aquests dos àmbits, com és la Marina o el Poble-sec”.

Un total de 20.000 metres quadrats es destinaran a cinc equipaments socials i sanitaris que construiran a tocar de la Gran Via. El Departament de Salut construirà un equipament amb una capacitat de fins a 240 llits i donarà atenció intermèdia. Atendrà a mig milió d’habitants de Sants-Montjuïc i d’altres districtes del sud de Barcelona. El centre rebrà aquells pacients que tenen una malaltia crònica i també aquells malalts subaguts, pal·liatius i de llarga estada: “Oferim un enfocament molt més comunitari i holístic, una assistència sanitària i social més equitativa, distribuïda territorialment i integrada en el teixit de la ciutat. També apostem per una atenció molt més integral i un treball conjunt que anirem consolidant que és donar l’accent en la cura i en com cuidem a una població més fràgil”, explicava David Elvira, director del Servei Català de la Salut. A més, per reforçar el CAP de Magòria, inaugurat l’any 2014, es construirà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) que estarà obert les 24 hores i cada dia de l’any. D’aquesta manera, el veïnat de l’entorn no haurà de desplaçar-se al CUAP Mansó: “La millor notícia que podem donar avui és que aproparem aquests serveis molt més a barris com el de la Marina”, expressava Pérez.

També hi haurà un centre de salut que acollirà un servei d’atenció a la infància, l’adolescència i a les seves famílies, que donarà servei a uns 3.000 infants a l’any. També s’hi farà un centre de serveis socials especialitzat en l’atenció a la dependència destinat a unes 10.000 persones de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià. Finalment, hi haurà un centre d’ingrés on es faran tractaments i es treballarà la reinserció social de persones en situació d’exclusió social o amb problemes de salut per addicció a la droga. “És un pas gegant pel que fa a la integració social i sanitària”, destacava Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l’Ajuntament.

L’aposta també passa per la construcció d’una promoció de 150 habitatges dotacionals en el sector de 14.000 metres de sostre edificable, delimitat per la Gran Via i els carrers Moianès i Corral. Aquests habitatges es gestionaran en règim de lloguer i es dedicaran a la gent gran o a persones amb problemes econòmics. La categoria d’habitatge dotacional és l’única que no s’ha desenvolupat al voltant de Can Batlló, on es preveuen construir 441 habitatges públics en set promocions, i 1.164 habitatges privats, dels quals 179 ja estan entregats i uns altres 314 estan en construcció.

Finalment, la transformació preveu ubicar el reivindicat camp de futbol de Magòria i nous equipaments esportius sobre una superfície d’onze mil metres quadrats, a més de 16 pistes de petanca. Aquests equipaments encara s’han d’acabar de definir durant els mesos vinents amb les entitats esportives i veïnals del districte, i respectaran l’hort i la zona de jardí del Casal Cívic Magòria. També s’urbanitzaran més de 5.000 metres quadrats que es destinaran a la zona verda, que quedaran al mig dels equipaments.

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-07

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-01

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-02

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-03

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-04

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-05

rodadepremsanousequipamentssanitarismagoriamarcde2018-06

Compartir: