L’últim Consell de Barri de la Bordeta d’aquesta legislatura presenta el projecte del Parc de Can Batlló

Al consell bordetenc es va fer balanç dels primers anys de funcionament de l'equipament de Cal Muns, es va presentar el projecte d’urbanització del Parc de Can Batlló i també es va explicar el concurs d'arquitectes pel futur complex esportiu de Magòria. [[Vegeu fotos i video]]

L’últim Consell de Barri de la Bordeta d’aquesta legislatura presenta el projecte del Parc de Can Batlló

Dimarts a la tarda es va celebrar l’últim Consell de Barri de la Bordeta d’aquest mandat a la Sala Nova de Sant Medir, on es va fer balanç dels primers anys de funcionament de l’equipament de Cal Muns, es va presentar el projecte d’urbanització del Parc de Can Batlló i també es va explicar el concurs d’arquitectes pel futur complex esportiu de Magòria. Raúl Alcázar, director de Serveis Residencials de Sant Pere Claver, va començar explicant les dades d’usuaris dels més de dos anys de Cal Muns, un servei social per a persones sense llar i en situació de vulnerabilitat. El què s’ofereix és “un servei temporal de curt i mitjà termini, ja que màxim s’hi poden estar dos anys. En aquest temps busquen millorar l’estat de salut de les persones”. El centre té una capacitat per a una quarantena de persones. En aquest sentit, Alcázar, afegia que “començar un projecte mai és fàcil i menys amb l’envergadura d’aquest, però ens hem sentit molt acompanyats i això és d’agrair”.

Ara mateix, compten amb 27 homes, 14 dones i unes quatre places d’emergència. Han omplert ràpidament perquè hi ha una alta demanda, fins i tot amb llista d’espera. Expliquen que hi ha entrada i sortida constant, perquè en 2 anys ja hi han passat 76 persones. “La diferència és en casos d’èxit en afectats que poden trobar solucions i llocs on viure”, detallava el director.

Més endavant, sobre el projecte del Parc de Can Batlló, es va explicar que ja s’ha tancat el procés participatiu sobre l’urbanització de la zona. Aquesta proposta contempla àrees d’estada, de jocs infantils, pistes esportives, una àrea d’exercici físic a l’aire lliure, una àrea d’esbarjo de gossos, espais d’aigua, un skatepark i zones verdes. A partir d’aquesta primera proposta, el Districte encarregarà a un equip d’arquitectes la redacció del projecte bàsic d’urbanització, que podria estar enllestit durant el segon semestre del 2019. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, parlava també del pes de la memòria històrica en el projecte “no la volem perdre, volem mantenir el record de l’antiga fàbrica i d’algunes estructures, però integrant espais amb diferents usos”.

Un altre dels temes tractats va ser el futur complex esportiu de Magòria i de la proposta que ha fet la Taula d’Esports del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta que inclouen camp de futbol, poliesportiu, pistes de petanca i d’altres espais de formació esportiva. La regidora va admetre que “per a qüestions tècniques s’està anant més a poc a poc del què els agradaria”. A més, que “en el concurs arquitectònic esperem incloure diferents integrants de la representació veïnal”.

El gruix de la sessió del Consell de Barri es va dedicar a les inquietuds del veïnat. Un dels més importants, i que porta reivindicant-se des de fa gairebé vuit anys, és la reurbanització del passatge d’Andalusia i de la plaça Súria. Aquest és un espai de titularitat privada, però d’ús públic i en un principi el Districte estava d’acord a col·laborar econòmicament. De moment, “s’està acabant de treballar la titularitat del sòl i falta un acord”, explicava Laura Pérez. “El projecte ja està fet, cal solucionar la titularitat per iniciar el treball”, afirmava.

Alguns veïns i veïnes també van intervenir proposant que es modifiqui el recorregut de la línia d’autobús 91 i que augmenti la seva freqüència. Ja per acabar, el veïnat de la plaça de la Farga també va demanar que s’arreglin alguns espais de la plaça que es troben malmesos i que el Districte reubiqui algunes jardineres que impedeixen el pas de persones grans, amb carros de la compra i cotxets.

Clicant al reproductor podeu veure el video de la retransmissió sencera del Consell de Barri:

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-10

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-01

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-02

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-03

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-04

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-05

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-06

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-07

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-08

conselldebarridelabordetasalanovasantmedirmarc2019-09

Compartir: