L’Orfeó Atlàntida commemora el 90è aniversari de la benedicció de la seva senyera amb un concert a Montserrat

El 10 de juliol de 1927, l'Orfeó Atlàntida del barri d'Hostafrancs va anar a Montserrat per beneir la seva senyera, just acabada de cosir. Ara, 90 anys més tard, per commemorar aquesta efemèride, una vuitantena de membres l'orfeó van anar fins la Basílica per oferir un concert. [[Vegeu fotos]]

L’Orfeó Atlàntida commemora el 90è aniversari de la benedicció de la seva senyera amb un concert a Montserrat

El 10 de juliol de 1927, l’Orfeó Atlàntida del barri d’Hostafrancs va anar a Montserrat per beneir la seva senyera, just acabada de cosir. Llavors hi havia 200 cantaires i, per això, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va posar a disposició de l’orfeó un tren especial i un cremallera d’anada fins a Montserrat, i també de tornada fins a Barcelona.

Ara, 90 anys més tard, per commemorar aquesta efemèride, una vuitantena de membres l’orfeó hostafranquí van anar el passat diumenge fins la Basílica de la Mare de Déu de Montserrat per oferir un concert d’uns quaranta minuts, amb temes com “Stella Splendens” del Llibre Vermell de Montserrat, l’Ave Maria de Javier Busto, i cançons populars catalanes. “Va ser un acte molt emotiu, ja que la basílica imposa, és un espai que molts estimem i crec que és emblemàtic per tots nosaltres”, expressa Anna Cuatrecasas, presidenta de l’Orfeó Atlàntida.

El penó de l’entitat cultural consta de dues parts fetes de tela, “la primera és rectangular i estreta, on posa el nom d’Orfeó i Maig del 1927”, i a l’altra part “hi ha un fons bordat amb flors i al centre la signatura de l’Orfeó, que és una rodona amb l’illa de l’Atlàntida i un sol”, detalla Cuatrecasas. Durant el concert, la senyera va lluir sobre un pedestal, i després ho va fer a l’Hotel Abat Cisneros on es va organitzar un berenar. Ara, l’estendard que es va poder veure durant l’exposició celebrada per la Festa Major d’Hostafrancs, es conserva en horitzontal i guardada en una capsa adequada.

Amb aquesta activitat, l’Orfeó Atlàntida tanca el programa d’actes especials amb motiu del 90è aniversari de l’entitat, “ha estat un any i mig d’una activitat superior a l’habitual, amb concerts, teatre, una sortida a l’estranger, una exposició, etc.”

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-01

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-02

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-03

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-04

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-05

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-07

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-08

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-09

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-10

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-11

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-12

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-13

concertsenyeraorfeoatlantidahostafrancsmontserratjunyde2017-14

Fotos: Aleix Fernandez – Orfeó Atlàntida

Compartir: