L’obra “La teva vida” guanya el primer premi del Certamen Literari del Grup d’Opinió Àmfora

Francesc Saéz Maeso es va emportar el primer premi, mentre que les finalistes van ser Rosa Pons pel seu treball "Joguines perverses", i Carles Pujalte per l'obra "La senyora Maria". [[Vegeu fotos]]

L’obra “La teva vida” guanya el primer premi del Certamen Literari del Grup d’Opinió Àmfora

El Grup d’Opinió Àmfora va entregar els premis del seu 8è Certamen Literari a la Biblioteca del Vapor Vell del barri de Sants, divendres passat al vespre. Francesc Saéz Maeso, que l’any passat va quedar segon finalista, es va emportar el primer premi d’aquesta edició amb l’obra “La teva vida”. El primer finalista va ser per la Rosa Pons pel seu treball “Joguines perverses”, mentre que el segon finalista va correspondre a l’obra “La senyora Maria” de Carles Pujalte.

Enguany han participat 47 treballs, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat però “segueix sent una de les edicions amb més participació”, assegurava la presidenta del Grup d’Opinió Àmfora, Magda Cristòfol. Entre els membres del jurat, el mateix director de la biblioteca santsenca o Rosa Vilalta, filòloga i professora de català, van destacar la qualitat ortogràfica i sintàctica dels treballs d’aquesta edició: “Anys enrere hi havia moltes falles en aquest sentit, vol dir que estem normalitzant la llengua”, celebrava Vilalta. També comentava que enguany s’han trobat amb diversos treballs protagonitzats per “dones reprimides”.

Abans del lliurament dels guardons, l’aula d’expressió de l’entitat bordetenca va interpretar una dramatització estàtica d’una comèdia plena d’aquelles angoixes que preocupen als que escriuen, titulada “Història d’una derrota anunciada”. Finalment, des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta que any rere any donen suport al certamen, Joan Manuel Parisi aplaudia la continuïtat de l’activitat: “La nostra lluita és a favor de totes les coses que malauradament avui són minoritàries i que haurien d’estar com un element central del què és el funcionament d’aquest país”.

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-01

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-02

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-03

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-04

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-05

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-06

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-07

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-08

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-09

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-10

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-11

entregapremiscertamenliterarigrupopinioamforajunyde2018-12

 

Compartir: