Lluís Llach presenta el Consell Assessor per al Debat Constituent a les entitats de Sants

El Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent és un òrgan de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu fomentar l’elaboració de les bases del model de país, amb debats organitzats amb la societat civil

Lluís Llach presenta el Consell Assessor per al Debat Constituent a les entitats de Sants

El Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent és un òrgan de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu fomentar l’elaboració de les bases del model de país, amb debats organitzats amb la societat civil. El president del Consell és Lluís Llach i dijous va ser a la seu de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, al carrer Olzinelles del barri de Sants, per presentar el projecte i establir aquest debat polític amb les entitats del barri.

Ara mateix, el consell es troba en la primera fase del projecte, on s’està presentant a les diferents comarques per, de forma plural i transversal, començar a traçar les línies del futur polític de Catalunya. Fins ara, s’han visitat 35 comarques catalanes, establint llaços amb els consells d’alcaldes i ciutats. Lluís Llach explicava que els tipus de debats que es faran seran “els autoconvocats per ciutadans i els celebrats per les pròpies entitats”. Afegia que “el nucli de tots els debats ciutadans són les taules d’entre 5 i 10 persones d’on sortiran les reflexions”.

Un dels altres espais de debat és a les xarxes. En qüestió de dues o tres setmanes, el Consell Assessor per al Debat Constituent presentarà una pàgina web on establir els contactes entre participants d’aquest procés i presentar-hi les principals línies del debat. El president de l’òrgan, Lluís Llach, detallava que a la pàgina web “s’hi oferiran tots els detalls de les trobades”. El què també es busca és que totes les entitats participants estiguin constantment en formació.

L’òrgan es va crear l’octubre d’aquest 2018 i ara, un cop s’engeguin les trobades, es preveu que el debat duri entre 4 o 5 mesos. Un cop s’hagin recollit totes les opinions i comentaris sobre el futur i les bases de Catalunya, caldrà ordenar-ho. Es farà a través del “Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà i haurà d’escriure les conclusions, és un organisme molt important que ha de ser autònom i independent”, avançava Llach.

Es proposa que el Fòrum Cívic i Social, encarregat de gestionar aquestes opinions, estigui format per entre mil i dues mil persones dividides en quatre grups. En un primer, alguns dels ciutadans que ja hagin participat en els debats anteriors, alguns ciutadans majors de 16 anys escollits per sorteig, delegats i representants d’entitats i organitzacions i, per últim, càrrec electes municipals. Aquest fòrum serà convocat per l’Entesa Nacional pel Debat Constituent, que prové dels pactes entre municipis i comarques, i llavors la conclusió final s’entregarà als alts càrrecs polítics perquè convoquin un Parlament Constituent.

presentaciodebatconstituentsantslluisllachmaigde2019-02

presentaciodebatconstituentsantslluisllachmaigde2019-03

presentaciodebatconstituentsantslluisllachmaigde2019-04

presentaciodebatconstituentsantslluisllachmaigde2019-05

presentaciodebatconstituentsantslluisllachmaigde2019-06

Compartir: