L’Institut Escola Arts d’Hostafrancs estrena amb èxit el curs en el remodelat centre de Sant Vicenç de Paül

Durant aquests últims mesos s’ha remodelat tota la planta baixa, adaptant les aules d’educació infantil, també s’ha creat una aula de psicomotricitat, una ludoteca, s’ha rehabilitat el pati i s’ha arreglat, també, la primera planta. [[Vegeu fotos]]

L’Institut Escola Arts d’Hostafrancs estrena amb èxit el curs en el remodelat centre de Sant Vicenç de Paül

Aquest setembre han començat el curs 14.579 alumnes a Sants-Montjuïc, des de P3 fins a l’ESO, i per a 869 infants en les 11 escoles bressol municipals. La principal novetat del curs al districte, però, és l’arrencada de l’Institut Escola Arts del barri d’Hostafrancs. El centre neix de la fusió entre l’Escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Coromines i l’adquisició mitjançant lloguer dels locals de l’antiga escola Sant Vicenç de Paül, que acull dues línies de P3, una de P4, una de 6è de Primària i dues línies de 1r d’ESO ja com a Institut Escola Arts. L’objectiu, tal i com explica el seu director Albert Inglès, “és que cada any es vagin incorporant línies per arribar el 2022 amb tota la primària i ESO i, llavors, el setembre de 2022 traslladar tot l’institut-escola al nou edifici del Joan Coromines”.

Per a fer possible aquest inici de curs del nou projecte han estat necessàries algunes reformes. Inglès recorda que “les obres han acabat a temps, ara cal perfilar alguns detalls però vam obrir perfectament el dia 12”. Durant aquests últims mesos s’ha remodelat tota la planta baixa, adaptant les aules d’educació infantil, també s’ha creat una aula de psicomotricitat, una ludoteca, s’ha rehabilitat el pati i s’ha arreglat, també, la primera planta. La reforma també ha permès renovar tot el mobiliari tot incorporant projectors i pissarres noves a les aules. La que era l’escola Sant Vicenç de Paül, just darrere del Mercat d’Hostafrancs, acull aquestes primeres línies de l’Institut Escola Arts; on, a la planta baixa, s’hi ubiquen les classes de P3 i de P4 i, a la primera planta, les de 6è de Primària i les de 1r d’ESO.

El nom d’ARTS és un acrònim d’Art, Recerca, Tecnologia i Science. “Aquesta és l’essència del projecte”, apunta el director. En aquest sentit, l’educació de l’institut escola s’emmarcarà en l’ús de les noves tecnologies. “Els alumnes d’ESO treballaran amb ‘chromebooks’, llibres digitals, i ara estem acabant de perfilar tots els ordinadors”, explica Inglès. De cara al futur, abans de fer el trasllat el 2022, caldrà “reformar tot el Joan Corominas afegint un tercer pis i rehabilitant les altres plantes i les aules”.

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-01

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-02

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-03

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-04

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-05

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-06

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-07

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-08

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-09

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-10

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-11

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-12

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-13

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-14

institutescolaartshostafrancsremodelatsetembrede2019-15

Compartir: