L’Institut Emperador Carles del barri de Sants es prepara per celebrar el 50è aniversari

Serà el pròxim 20 d'abril a la tarda quan s'organitzaran diverses activitats com xerrades, música, teatre i l'actuació dels Castellers de Sants. El primer curs d'aquest centre va ser l'any 1967-1968, i des de llavors, han passat desenes de milers d'alumnes i prop de 900 professors.

L’Institut Emperador Carles del barri de Sants es prepara per celebrar el 50è aniversari

L’Institut Emperador Carles del barri de Sants es prepara per celebrar l’acte central de commemoració del seu 50è aniversari. Serà el pròxim 20 d’abril a la tarda quan s’organitzaran activitats i s’esperà l’assistència dels actuals alumnes i professors i el retrobament d’antics docents i estudiants del mateix centre. El director de l’Institut Emperador Carles, Joan Roig, fa una crida a participar en l’acte d’aniversari: “Ha de ser un acte de trobada”, diu. A partir de les cinc de la tarda hi haurà parlaments per recordar la història del centre i també molt d’entreteniment, amb música, jazz o teatre, i amb l’actuació dels Castellers de Sants.

Els passadissos de l’institut ja s’engalanen per celebrar l’aniversari amb pòsters commemoratius que estan elaborant els alumnes de plàstica. També s’està preparant una projecció audiovisual amb documents fotogràfics prestats per antics professors i alumnes. A més, per recordar el passat del barraquisme que hi havia en el solar que ocupa l’edifici de l’institut, l’Arxiu Municipal ha proporcionat prop d’una vintena de fotografies per organitzar una exposició que també es podrà visitar: “En un primer moment en aquest espai s’havia de construir una presó de dones. Finalment, el projecte es va descartar”, segons comenta Roig.

De fet, abans d’aquest institut, l’actual edifici ja va comptar amb alumnes, a principis dels anys seixanta, per acollir un altre centre: l’Institut Ausiàs March. Aquest va haver de fer ús de les instal·lacions provisionalment durant uns anys, abans no es traslladés a la nova seu. El primer curs d’aquest centre va ser l’any 1967-1968. Des de llavors han passat desenes de milers d’alumnes i prop de 900 professors. Actualment, l’institut acull al voltant de 600 alumnes de secundària i batxillerat.

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-08

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-01

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-02

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-04

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-05

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-06

presentacio50aniversariinstitutemperadorcarlessantsabril2018-07

cartellacte50eaniversariinstitutemperadorcarlessants20abril2018

Compartir: