L’hort urbà de Font de la Guatlla celebra el seu primer any amb una festa solidària

L' Illa3horts, l’hort urbà comunitari del barri de Font de la Guatlla, va celebrar el seu primer aniversari aquest diumenge al migdia, amb una jornada creativa i oberta a favor de la integració social. [[Vegeu fotos]]

L’hort urbà de Font de la Guatlla celebra el seu primer any amb una festa solidària

L’ Illa3horts, l’hort urbà comunitari del barri de Font de la Guatlla, va celebrar el seu primer aniversari aquest diumenge al migdia, amb una jornada creativa i oberta a favor de la integració social. German Martínez, membre del l’hort urbà i de la cooperativa d’iniciatives sostenibles Tarpuna, ha explicat que durant aquest any hi ha hagut “dificultats afegides però també ens ha servit que les coses s’han de treballar”. Martínez també ha comentat que la finalitat d’aquesta jornada és “donar a conèixer a la gent del barri per poder participar en les parcel·les i col·laborar en un projecte que ha costat”. Durant aquest primer any hi ha hagut dues entitats que s’han interessat per aquesta iniciativa, “Fundació Àmbit Prevenció i  Fundació Idea que ràpidament van veure que era un projecte que encaixava amb ells”. Tot i això, Martínez ha assegurat que “falta l’encaix de veïns i veïnes del barri i de les escoles”. L’objectiu d’aquest hort urbà és ensenyar als ciutadans quin és el seu funcionament i manteniment, “donar a conèixer la manera de ser més autosuficient o fins i tot a l’estiu fer cinema a la fresca o com avui, fer una castanyada”, ha relatat Martínez.

A més, la celebració va tenir un toc solidari i la finalitat era recollir taps a canvi d’una castanya, “hem organitzat una xarxa de recollida de taps per tal que la gent s’apropi”, ha explicat Anita, organitzadora de l’esdeveniment. Anita també ha dit que aquest hort comunitari “no només és un hort, sinó també un espai on els veïns puguin trobar-se, les escoles tinguin un lloc i les entitats que es preocupen per l’àmbit social puguin tractar l’ocupació”. Des de l’organització tenen previst que de cara als propers fer-hi una calçotada.

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-01

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-02

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-03

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-04

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-05

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-06

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-07

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-08

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-09

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-10

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-11

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-12

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-13

1raniversarihortfontdelaguatllanovembrede2014-14

 

Compartir: