L’executiva del PDECat a Sants-Montjuïc dimiteix en bloc i es dona de baixa del partit per la judicialització del trencament amb Junts

Entrevistem el fins ahir president del PDECAT al nostre districte, Sergi Sarri. Pel què fa al Consell Plenari, on Georgina Lázaro i Neus De Haro en són conselleres, també deixen el PDECat però el grup municipal és de Junts per Catalunya i, per tant, els seus nomenaments no es veuran afectats.

L’executiva del PDECat a Sants-Montjuïc dimiteix en bloc i es dona de baixa del partit per la judicialització del trencament amb Junts

La comissió executiva de l’agrupació de Sants-Montjuïc del Partit Demòcrata de Catalunya ha presentat la dimissió en bloc de les seves responsabilitats i s’han donat de baixa del PDECat. El ja expresident del grup polític al districte, Sergi Sarri, explica que “aquest no és un procés d’un dia per l’altre, sinó que la decisió es va coent amb el temps”. Tot plegat arriba pel trencament de Junts per Catalunya amb el Partit Demòcrata i “el punt i final que suposa la judicialització d’aquesta ruptura”, tal com recorda Sarri. Segons ell, la denúncia del PDeCat a JxCat per l’ús de les sigles del partit “és una línia vermella”.

El dilluns 31 al matí, el PDeCat de Sants-Montjuïc ha emès una carta en la que anuncien la dimissió en bloc de la seva executiva i la baixa del partit. A nivell del districte, Sarri detalla que “ara mateix no hi ha ningú al timó i la direcció actual haurà de decidir què fa amb el partit aquí al districte o si per ara ho deixa vacant”. Pel què fa al Consell Plenari, on Georgina Lázaro i Neus De Haro en són conselleres, “també deixen el PDECat però el grup municipal és de Junts per Catalunya i, per tant, els seus nomenaments no es veuen afectats”, destaca Sarri. Una altra de les conseqüències és l’ús del local del partit, que des del dilluns ja no s’utilitza per part del PDeCat. Amb la baixa dels seus membres, també s’han entregat les claus de l’espai.

Segons els membres de l’executiva local santsenca, l’1 d’octubre del 2017 va començar el distanciament entre el PDeCat i JxCat. Sergi Sarri considera que, a partir de llavors, “els membres de la direcció del partit no han seguit la línia que buscava el clímax del 27 d’octubre amb l’independència”. Afegeix que l’objectiu de l’independència i el camí per arribar-hi són la gran diferència entre un partit i un altre. Recorda, però, que “s’ha intentat construir un nou espai durant els últims dos anys, però tot i que s’ha demanat, mai s’ha posat a votació per part de la direcció nacional del PDECat”. En la carta s’hi afegeix que hi ha la sensació que “viuen en una realitat paral·lela i nostàlgica on els votants dels que un dia fou Convergència pensen i viuen igual que fa 15 anys”.

Molts dels membres del PDECat han mostrat la seva confiança a Junts per Catalunya, com el mateix Sergi Sarri. “Davant la falta d’acords per construir un nou espai, el PDECat ja no ens representa”, sentencia. I recorda que el projecte polític de Junts per Catalunya ha estat escollit per “una majoria aclaparadora de la massa social”, ja que “tenim pressa per arribar a l’horitzó de l’independència”. En la carta detallen també que tots els seus esforços, “amb tota la gent dels barris de Sants-Montjuïc que ens vulgui acompanyar, aniran disposats a construir Junts per Catalunya”.

 

A la foto, la major part de l’executiva de l’agrupació de Sants-Montjuïc del Partit Demòcrata de Catalunya durant el congrés de 2018.

Clicant al reproductor podeu escoltar sencera l’entrevista a Sergi Sarri (a partir del minut 24 de l’informatiu local):

Compartir: