L’Escultor Mario Molins guanya el 7è Concurs d’Art Jove de Cotxeres-Casinet

Enguany, les Cotxeres de Sants i el Col·lectiu d’Artistes de Sants han organitzat el 7è concurs d’art jove. Aquest passat divendres s’ha celebrat l’entrega de premis d’aquest concurs, on l’escultor Mario Molins, nascut a Lleida i resident a Binèfar, ha estat el guanyador amb l’obra Duramen, de fusta de roure tallada.

L’Escultor Mario Molins guanya el 7è Concurs d’Art Jove de Cotxeres-Casinet

Enguany, les Cotxeres de Sants i el Col·lectiu d’Artistes de Sants han organitzat el 7è concurs d’art jove. Aquest passat divendres s’ha celebrat l’entrega de premis d’aquest concurs, on l’escultor Mario Molins, nascut a Lleida i resident a Binèfar, ha estat el guanyador amb l’obra Duramen, de fusta de roure tallada, i s’ha endut el màxim guardó: 800 euros i la seva exposició. En aquesta edició s’han presentat al concurs 56 obres de 36 artistes joves.

 

Quina ha estat l’obra que t’ha portat a ser el premiat en aquest concurs?

Ha estat l’escultura Duramen, una escultura feta amb fusta de roure tallada amb una motoserra. Realment és una manera de treballar l’arbre des de l’interior. El duramen és la part més interna i dura de l’arbre i el que he fet ha estat dotar-les de formes i forces. Hi ha un traspàs de força i flux d’energia d’un costat a un altre.

 

Què és el que et va fer decidir presentar-te en aquest concurs?

El fet de buscar la manera de desenvolupar el meu treball escultòric i mostra-ho a diferents espais. D’aquesta manera vaig decidir-ho i amb molta satisfacció

 

Què representa per tu aquest premi?

Ha estat una satisfacció. Quan em van trucar per dir que havia guanyat el primer premi va ser una il·lusió grandiosa. Sempre és benvingut un premi i sobretot si és el primer en aquest certamen.

 

Havies concursat i guanyat altres premis, anteriorment?

Si. A la Fundició Ductil Benito on vaig guanyar el primer premi en el concurs d’escultures, amb una escultura de fusta de Alamo i bronze .

 

De quina manera vas construir l’obra que t’ha fet guanyar el Concurs Art Jove d’enguany?

Per mi la fusta i en sí l’arbre és una projecció i un símbol del propi paisatge i busco un material que em permeti expressar la força i energia. Només treballo amb arbres secs i mai vius, és la meva filosofia.

 

Existeix algun col·lectiu d’artistes que treballi el mateix art que tu?

He anat veient que hi ha desenvolupament i llenguatges a nivell escultòric. Però tampoc hi ha una associació, ja que treballem de manera individual i cadascú segueix el seu propi camí.

 

Ets aragonès i concretament de Binèfar. Allà el paisatge arbustiu el tens molt a prop. Creus que això t’ha influenciat en aquesta afició?

Per suposat que sí. Jo vaig fer belles arts a Barcelona i vaig viure deu anys aquí. Més tard, quan vaig tornar a Binèfar per fer de docent, l’espai em va canviar i necessitava expressar-me i tenir la matèria de l’arbre o la fusta com a element més proper i assequible. Llavors em va sorgir una sensibilitat diferent i profunda cap al paisatge.

 

Tal com comentaves, ets professor d’art. De quina manera creus que actualment es troba l’educació secundària en l’art?

Jo sempre he pensat que l’art ha estat de els assignatures, dins de l’educació, més marginades. Quan realment, des del meu punt de vista com a docent, no es té en compte que la creativitat i el pensament és el que farà desenvolupar els nens. Crec que s’haurien de potenciar les assignatures més creatives i que donen més humanitat

 

Aquesta obra la podem veure exposada en algun lloc?

Al Centre Cultural Cotxeres juntament amb les altres guanyadores del certamen. Posteriorment, gràcies al premi, l’any vinent faré una exposició individual, és a dir, de les meves últimes obres, al mateix centre cultural.

premiconcursartjovecotxerescasinetnovembrede2014-02

Fotografía: David Iturralde

Compartir: