L’escriptora santsenca Carmen Sereno s’endú el Premi Chic de Novel·la Romàntica Adulta

L'obra "Maldito Síndrome de Estocolmo", ha estat seleccionada d'entre un recull de cent manuscrits provinents d'arreu de l'estat espanyol, Amèrica Llatina i Estats Units.

L’escriptora santsenca Carmen Sereno s’endú el Premi Chic de Novel·la Romàntica Adulta

Carmen Sereno ha estat la guanyadora de la primera edició del Premi Chic de Novel·la Romàntica Adulta amb la seva obra “Maldito Síndrome de Estocolmo”. L’obra, ha estat seleccionada d’entre un recull de cent manuscrits provinents de l’estat espanyol, Amèrica Llatina i Estats Units; un reconeixement que ha suposat la publicació de la novel·la per part de l’Editorial Chic, aquest passat mes d’octubre. Sereno, titulada en periodisme per la UAB, es va endur el guardó després de superar al llibre Angeal, de Lorena Concepción.

En què consisteix l’obra?

És una història fonamentalment d’amor que inclou també una forta crítica social, sobretot cap al mercat laboral. És molt d’actualitat i està protagonitzada per Ana, una jove mil·lennial que s’enfronta per primera vegada a una feina en una gran multinacional farmacèutica.

Per què vas decidir apostar per aquest gènere?

La novel·la romàntica sempre m’ha enamorat molt i és un gènere que arriba molt i té un públic molt interessant. És un treball que m’ha portat gairebé tres anys de feina.

Per què aquest títol?

És una metàfora. Un dels altres protagonistes, el cap de l’Ana, és un dels amos de la companyia i és nascut a Estocolm. Entre ells sorgeix una atracció molt forta i ella no s’acaba de decidir, vol lluitar contra aquesta atracció que sent: és el seu cap i això li agrada però alhora és un home que no representa cap dels seus ideals, però en canvi se sent atrapada i per això em refereixo al síndrome d’Estocolm.

Quins temes de denúncia incorpora la novel·la?

La subcontractació, els salaris baixos, l’elitisme de les grans corporacions –sobretot pel que fa les farmacèutiques- i la manca d’ètica d’aquestes són un dels temes principals que vol tocar el llibre. És una història romàntica amb part de relat eròtic però també actua com a denúncia social i ho fa de forma recurrent.

Per què ens l’hauríem de llegir?

Us animo a llegir-la perquè és una novel·la força àgil i actual i t’hi pots sentir identificat si ets jove, si ets mil·lennial. Hi ha un canvi de paradigma en les novel·les romàntiques, és el cas de la meva, que va més enllà i explica altres coses que doten a la trama d’històries molt més riques i fins i tot accessibles a altres públics no acostumats a aquest tipus de novel·les.

A tall de curiositat…?

M’he inspirat en empreses de diversos àmbits que existeixen de veritat i la història passa al districte de Sants-Montjuïc, que hi és present en les pàgines però sense especificar carrers o localitzacions concretes.

Compartir: