L’Escola Gayarre i l’Institut Lluís Vives obren el seu pati als nens i nenes del barri durant l’estiu

L’Institut Lluís Vives del barri de Sants-Badal i l’Escola Gayarre del barri de la Bordeta estaran oberts tots els dies de la setmana, des de les 18 hores a les 21 en el cas de l’institut, i des de les 17:30 a les 20:30 hores en el segon centre. Tot i que hi ha joc lliure també s'han organitzat algunes activitats gratuïtes com un taller de circ.

L’Escola Gayarre i l’Institut Lluís Vives obren el seu pati als nens i nenes del barri durant l’estiu

Un any més, el Districte de Sants-Montjuïc ha habilitat diferents patis escolars per oferir espais oberts al joc i al gaudi infantil durant les vacances d’estiu. L’Institut Lluís Vives del barri de Sants-Badal i l’Escola Gayarre del barri de la Bordeta estaran oberts tots els dies de la setmana, des de les 18 hores a les 21 en el cas de l’institut, i des de les 17:30 a les 20:30 hores en el segon centre. Van obrir el passat dilluns dia 24 de juny i ho estaran fins el 31 de juliol. El gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, recorda que aquest és “un projecte que cada any s’ha anat implantant a tots els districtes de la ciutat, amb entre una i tres escoles a cada un”. El què es busca és oferir “espais de joc segurs per als infants que es queden a Barcelona durant l’estiu”. Tot i que hi ha joc lliure, hi haurà fins a 44 activitats organitzades a tots els patis de la ciutat. Entre altres, el monitor responsable de l’Escola Gayarre, Roco Gianzani, recorda que ells tenen preparada “una jornada de circ al carrer”. En aquests primers dies d’obertura, celebra que “de mitjana han vingut entre 15 i 20 persones cada dia, és bo que estiguin aquí i juguin de forma responsable”.

En el cas de l’Institut Lluís Vives, Paqui Belmonte recorda que “com a monitors ens encarreguem d’obrir i tancar el pati, vigilar els infants i en cas d’alguna incidència avisar als superiors per solucionar-ho”. Principalment, als patis “juguen a pilota, tant a futbol, bàsquet o vòlei, com amb els tobogans i zones de parcs en el cas dels més petits”. A més, a banda de gaudir-ne els nois i les noies dels barris, també hi acompanyen algunes mares i pares i, en alguns casos, alguns esplais i casals d’estiu.

patisobertsescolessantsmontjuicjuliolde2019-02

patisobertsescolessantsmontjuicjuliolde2019-03

patisobertsescolessantsmontjuicjuliolde2019-04

Compartir: