L’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs representa “Eulàlia” a la Catedral de Barcelona per setè any consecutiu

L'espectacle consta d'una recreació històrica de la vida de la Santa i patrona de Barcelona, que segons diu la llegenda va defensar la seva fe cristiana davant Dacià, el qual va manar que fos martiritzada amb tretze tortures diferents, corresponent amb l'edat de la noia. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

L’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs representa “Eulàlia” a la Catedral de Barcelona per setè any consecutiu

L’Esbart Ciutat Comtal del barri d’Hostafrancs ha representat “Eulàlia” a la Catedral de Barcelona per setè any consecutiu, un espectacle que ha servit per començar la festa major d’hivern de la ciutat. L’espectacle consta d’una recreació històrica de la vida de la Santa i patrona de Barcelona, que segons diu la llegenda va defensar la seva fe cristiana davant Dacià, el qual va manar que fos martiritzada amb tretze tortures diferents, corresponent amb l’edat de la noia, i condemnada a morir a la creu.

Una representació que “implica un treball d’estudi molt ampli que es va dur a terme durant set anys per poder recrear la vida de la Santa” segons va explicar el coreògraf, Lluís Calduch, i en el qual participen una seixantena de ballarins. Una dansa que converteix l’altar i la Cripta de Santa Eulàlia de la Catedral en un autèntic escenari ple de llums i colors. “És una mena d’òpera dividida en 10 actes” comentava Calduch, “i és la coreografia de la qual em sento més orgullós, per la gran qualitat artística i pel que representa” i que ha fet que l’Esbart Ciutat Comtal rebés l’any 2013 el guardó Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Tradicional.

Una obra que apel·la a l’emoció i que cada any es viu de manera diferent per part de l’elenc, segons en Jordi, un dansaire que interpreta a un romà, aquesta peça és més especial que cap altra, “el simple fet de ballar a la Catedral ja transmet coses diferents”, a més a més, cada any es van incorporant millores i efectes especials diferents. Els assajos comencen 2 mesos abans de la posada en escena final, “aproximadament uns 20 assajos que es duen a terme cada cap de setmana”. L’obra “Eulàlia” forma part de la “tradició i ve d’unes arrels de danses cristianes, és cultura catalana i és la patrona de la nostra ciutat” finalitzava el dansaire.

Les barcelonines i els barcelonins consideren la representació una parada obligatòria durant les Festes de Santa Eulàlia i van fer llargues cues per entrar a la Catedral que es va omplir de gom a gom el passat dissabte i diumenge. Un espectacle que aplega personalitats polítiques de la ciutat, com la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, que va assistir per primera vegada a l’obra amb “una expectativa molt alta perquè s’explica una història que transmet força, una història de patiment però també de superació per part de Santa Eulàlia”. També amb “orgull, ja que, l’obra és representada per l’esbart del nostre barri i que té un recorregut molt especial i internacional”.

Fins i tot, el president de la Generalitat, Quim Torra,va assistir a l’acte, considerava que era “una combinació de dansa, música, llum i paraules en un marc extraordinari, just a la cripta on està enterrada Santa Eulàlia”. Gràcies a “Eulàlia” es reivindica “l’autèntica patrona de la ciutat de Barcelona, una Santa molt combativa que es va plantar davant del patró romà per defensar els seus drets” comentava el president. El més especial d’aquesta obra és, sens dubte, la localització deia Torra, que “reuneix història, bellesa i transmet el sentiment eulalià de patronatge de la ciutat”.

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-01

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-03

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-04

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-05

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-06

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-07

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-08

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-09

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-10

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-11

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-12

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-13

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-14

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-15

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-16

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-17

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-18

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-19

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-20

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-21

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-22

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-23

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-24

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-25

representacioeulaliaesbartciutatcomtalcatedralfebrer2019-26

Compartir: