L’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs porta l’espectacle Baula al festival ÉsDansa de Les Preses

En aquest festival s'aposta per un model de cultura i natura, fent actuacions en paratges de la Garrotxa. La proposta serveix per unir un entorn idíl·lic amb danses tradicionals que "inclouen una excursió fins a la localització per després gaudir de l'espectacle.

L’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs porta l’espectacle Baula al festival ÉsDansa de Les Preses

L’Esbart Ciutat Comtal del barri d’Hostafrancs va participar el passat cap de setmana al festival ÉsDansa de Les Preses. El col·lectiu artístic va actuar els dies 22 i 23 i segons la directora del cos de dansa, Teresa Agustí, “ha anat molt bé i estem molt satisfets”. En un principi hi havia dubtes “per com podria anar tot, després del confinament, però estem molt contents”. Durant el festival van fer un taller per a adults, més enllà de l’actuació de la Baula.

Agustí explica que “dissabte i diumenge vam oferir l’espectacle Baula, conjuntament amb Jordi Molina, en quatre sessions durant el cap de setmana”. Detalla que en aquest festival s’aposta per un model de “cultura i natura, fent actuacions en paratges de la Garrotxa”. La proposta serveix per unir un entorn idíl·lic amb danses tradicionals que “inclouen una excursió fins a la localització per després gaudir de l’espectacle”, detalla Teresa Agustí.

Les mesures de seguretat implicaven aforament limitat, distància i mascareta. Teresa Agustí destaca que “els protocols es van aplicar perfectament i tothom va seguir les indicacions tant d’accés com d’ús de mascareta i de gels hidroalcohòlics”. Per part dels dansaires, es va haver “d’evitar la participació del públic”. Agustí recorda que l’espectacle Baula es va presentar el 2019 i inclou una part amb interacció amb els espectadors, una part que en aquesta edició va quedar exclosa.

Davant la situació actual, afegeix que “no podem parar de fer coses” i destaca que “la cultura ja està prou tocada, però això cal ser responsables i seguir actuant”. Des d’Esbart Ciutat Comtal s’ha seguit assajant complint amb tots els protocols i tal com detalla Teresa Agustí “els dansaires es trobaven molt còmodes i amb moltes ganes de seguir actuant”.

Clicant al reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera a la Teresa Agustí

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-01

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-02

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-03

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-04

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-05

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-06

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-07

festivalesdansaesbartciutatcomtalagost2020-08

Fotos: Esbart Ciutat Comtal

Compartir: