Les veïnes d’un edifici d’Hostafrancs denuncien l’assetjament que pateixen durant l’Audiència Pública del Districte

Durant l'Audiència Pública d'Estat del Districte de Sants-Montjuïc, també es va parlar de l'estat d'abandó d'un solar al carrer Cap de Guaita, de les expropiacions dels carrers de Burgos i Riera de Tena, de la reforma del carrer Begur i dels Jardins de la Mediterrània. [[Vegeu fotos i video]]

Les veïnes d’un edifici d’Hostafrancs denuncien l’assetjament que pateixen durant l’Audiència Pública del Districte

Dijous es va celebrar l’Audiència Pública d’Estat del Districte de Sants-Montjuïc, un espai bimensual de participació on el veïnat i les entitats poden expressar les seves preocupacions i queixes sobre el nostre territori al govern municipal.

Els afectats per les expropiacions dels carrers de Burgos i Riera de Tena del barri de Sants, a tocar del calaix de les vies, van exigir al Districte accelerar el procés, després de conèixer que aquest s’havia aturat. En aquest sentit la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va recordar que el pròxim 20 de juliol durant la comissió de seguiment, es donaran tots els detalls de les novetats i les diferents fases del projecte: “Espero que es tingui en compte les persones afectades per aquesta decisió municipal, i volem saber quants anys més hem d’esperar, ja que això afecta decisions en relació a la venda dels edificis, als llogaters, a la qualitat de vida de la zona”, declarava Jaume Bellmunt, un dels veïns afectats.

També, alguns veïns van denunciar la falta d’higiene que hi ha al solar situat al carrer Leiva, cantonada amb el carrer del Cap de Guaita: “Dins del solar tenim una colònia immensa de gats molt ben alimentats, uns quaranta coloms que estan tot el dia, i gavines que ataquen i es mengen els gats” narrava la Margarita, veïna del carrer, a tot això se li suma la presència de rates i uns bitxos “que afecten les finques més properes i al parc que hi ha al davant”. Des del Districte, la regidora va dir que “parlarem i instarem als propietaris per saber on podem arribar per solucionar aquest tema”.

Una altra veïna del carrer Leiva 64, l’Elvira, va informar d’una ocupació al bloc on viu, “em sento intimidada i vigilada, estic amenaçada de mort, m’han punxat la llum i, fins i tot truquen a la porta per saber si venc droga”. La regidora santsenca va dir que es farà seguiment des de la unitat contra l’exclusió residencial de l’Ajuntament.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Hostafrancs, Jordi Clausell va insistir en les problemàtiques del barri que “no han estat resoltes”, com la plaça Joan Corrades, “on hi ha brutícia, persones sense sostre i hi ha activitats incíviques”; també la plaça Ramon Aramon “no es tanca des de fa un mes i els veïns es troben brutícia i xeringues”; i des del carrer Leiva 49 “ens han informat que hi ha un pis turístic i on s’exerceix la prostitució”. A més, Clausell va demanar que el Districte elabori un mapa que expliciti el nombre de pisos turístics que hi ha al barri.

Finalment, Alfredo Martínez de l’Associació de Veïns i Veïnes de Badal, Brasil i Bordeta, va plantejar al govern remodelar el tram final del carrer Begur, “els veïns estan pendents de quan es farà, perquè penso que és un dels pocs carrers que queda per arranjar i val la pena”, deia. També, des del la Marina, el membre de la coordinadora veïnal del barri, Abdó Florencio, va exigir “treure la tanca que hi ha als Jardins de la Mediterrània on han fet obres, és un perill per la gent que passa i per la brutícia que s’hi acumula”. El veí Vicenç Larrocha es va queixar dels retards, cada cop més freqüents, de les línies de bus que donen servei als barris de la Marina.

Cliqueu al reproductor per veure el video de l’Audiència Pública d’Estat del Districte sencer:

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-02

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-03

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-04

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-05

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-06

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-07

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-08

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-09

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-10

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-11

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-12

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-13

audienciapublicasantsmontjuic13juliolde2017-14

Compartir: