Les sardanes al Vapor Vell tornen amb l’arribada del bon temps

El cicle de sardanes dels nostres barris torna a agrupar centenars de sardanistes, cada divendres al vespre, al carrer Joan Güell, a tocar del Vapor Vell. Les ballades sardanistes comencen a dos quarts de vuit del vespre i s'allarguen fins a un quart de deu de la nit. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Les sardanes al Vapor Vell tornen amb l’arribada del bon temps

Amb l’arribada del bon temps, el cicle de sardanes dels nostres barris torna a agrupar centenars de sardanistes, cada divendres al vespre, al carrer Joan Güell, a tocar del Vapor Vell. Les ballades sardanistes comencen a dos quarts de vuit del vespre i s’allarguen fins a un quart de deu de la nit. “El primer dia va ser una mica fluixet, el segon va anar més bé, i aquest tercer divendres ha millorat bastant”, explicava Montserrat Gili, coordinadora de la Comissió Sardanista del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Cada setmana, de manera alterna, les cobles Rambles i Baix Llobregat interpreten les seves partitures, i així ho faran fins al pròxim 8 de juliol. Es tracta de dues cobles que “ens transmeten fidelitat i tenim un dels membres de la junta que és flabiol de la cobla Baix Llobregat”, apuntava Gili. A més, cada divendres fan un sorteig de dos berenars a la pastisseria Baltà i de dos braços de gitano de la pastisseria Kessler Galimany.

La Teresa i l’Encarna són veïnes del barri i van a ballar sardanes cada divendres, “cada any venim perquè els divendres no hem de fer res, i venim a ballar i a passar-nos-ho bé”, deien. La Isabel hi va cada setmana “per fer pinya”, i lamentava que “els més petits no s’animin a ballar sardanes”. D’altres prefereixen escoltar-les i veure com els altres ballen, com la Montserrat que s’asseu a un banc amb les seves dues amigues.

El passat divendres, la Cobla Rambles, amb els seus onze components, va interpretar nou sardanes d’autors com Carles Santiago, Maria Mercè Navarro, Josep Maria Bosch, Miquel Tudela o Josep Capell. L’Olga, membre de la cobla, assegurava que en aquest barri “s’està molt bé, hi ha molta gent, i hi ha molt bon ambient”.

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-17

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-01

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-02

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-03

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-04

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-05

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-06

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-07

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-08

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-09

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-10

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-12

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-13

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-14

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-15

balladasardanescarrerjoanguellsantsmaigde2016-16

Compartir: