Les pistes poliesportives d’Eduard Aunós es traslladen en un altre espai del barri

El projecte del futur parc central de la Marina afectava l'actual pista esportiva, que està situada al costat dels habitatges d’Eduard Aunós. Els veïns van recollir 400 signatures, i ara, el Districte i els veïns han acordat la construcció de dues pistes, una al costat de l’altre, situades entre els carrers de Cal Cisó, Ferro, Acer i Arnes.

Les pistes poliesportives d’Eduard Aunós es traslladen en un altre espai del barri

Fa uns mesos el Districte de Sants-Montjuïc va presentar als veïns del barri d’Eduard Aunós el projecte del parc central de la Marina, que es construirà sobre un espai on actualment hi ha una pista esportiva, on els joves juguen a futbol i a bàsquet, i que està situada al costat dels habitatges d’Eduard Aunós, entre els carrers Pontils, Ulldecona i Arnes. Una vegada els veïns van assabentar-se de l’afectació, des de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Eduard Aunós van iniciar una recollida de signatures: “No estàvem informats que les pistes anirien fora, i no ens interessava que l’eliminessin, per això entre els joves i pares vam recollir més de 400 signatures” explica Mari Ángeles Juárez, tresorera de l’associació. Segons Juárez l’ús que se’n fa d’aquesta pista és continu: “Hi ha molts nens que juguen i joves que entrenen en aquest espai”. És per aquest motiu, fa tres setmanes “ens vam trobar amb els veïns i joves que fan servir aquesta pista per proposar-los un canvi d’ubicació” i que no afectarà la zona que s’ha d’urbanitzar per construir el parc, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. La proposta que se’ls hi ha fet és “la construcció de dues pistes, una al costat de l’altre, situades entre els carrers de Cal Cisó, Ferro, Acer i Arnes, just on acabarà el parc central” avança Jiménez.

Els veïns han fet algunes propostes de millora de com volen aquestes dues noves pistes esportives, “com separar millor les dues pistes, amb algun tipus de tanques que les separin” detalla el gerent. La tresorera de l’associació diu que “també posaran una font, i seran dues pistes, una de futbol i una altra de bàsquet, rodejades de balles que comportarà una millora per al barri”. En aquests moments s’està redactant el projecte amb detall, per tal de poder-lo presentar als veïns i començar-lo a construir simultàniament en el moment que es facin les obres del parc central de la Marina.

construccionovespistespoliesportiveseduardaunoslamarinanovembre2015-01

construccionovespistespoliesportiveseduardaunoslamarinanovembre2015-03

construccionovespistespoliesportiveseduardaunoslamarinanovembre2015-04

construccionovespistespoliesportiveseduardaunoslamarinanovembre2015-05

construccionovespistespoliesportiveseduardaunoslamarinanovembre2015-06

construccionovespistespoliesportiveseduardaunoslamarinanovembre2015-07

Fotos: Ángel Rabaneda

Compartir: