Les parròquies de Sants-Montjuïc es preparen per a una de les setmanes més simbòliques de l’any

Francesc Nolla, de la Parròquia del Sant Àngel Custodi d'Hostafrancs; Josep Lluís Socías de Sant Medir i Santa Maria de Sants; i Josep Hortet de les parròquies de la Marina; ens expliquen com preparen la Missa del Gall i les activitats nadalenques a les esglésies del barri.

Les parròquies de Sants-Montjuïc es preparen per a una de les setmanes més simbòliques de l’any

L’arribada del Nadal és un dels moments més esperats per a la comunitat cristiana i les diferents parròquies centren molts esforços per fer arribar el seu missatge durant aquestes festes. Sens dubte, l’acte que reuneix més persones és la missa del gall, el 24 de desembre. Francesc Nolla, rector de la Parròquia del Sant Àngel Custodi d’Hostafrancs, recorda que “enguany l’hem avançat a les deu vespre”. Un canvi que, tal i com explica, “és per evitar acabar molt tard”. Aquí a la parròquia d’Hostafrancs allarguen els actes nadalencs i és que el 13 de gener tenen preparada l’actuació de la Coral Preludi amics de la UNESCO.

Per contra, des de les parròquies de Sant Medir i Santa Maria de Sants, el seu rector Josep Lluís Socías, explica que els actes ja arriben abans de Nadal. Amb l’objectiu de “reflexionar tenint en compte la situació del país, aquest diumenge 23 farem una jornada de dejuni a partir de les dotze del migdia”, detalla Socías. Ja l’endemà se celebren les tradicionals missa del pollet de les sis de la tarda i la missa del gall a les onze de la nit. A més, a Sant Medir s’hi trobarà “el tradicional Cant de la Sibil·la durant la missa del gall”, recorda Socías. Amb aquestes festes, el rector demana “reivindicar el sentiment de pertinença del barri”.

En aquesta línia, el rector de les parròquies de la Marina, Josep Hortet, explica que seguiran “els horaris habituals de cara al dia 24”. La parròquia de Sant Bartomeu celebra la missa del pollet a les set de la tarda. Mentre que la de Mare de Déu de Port presenta la missa del gall a les 23.45, en el mateix horari que la de Sant Cristòfol. Aquesta última, a més, ofereix la missa del pollet a les sis de la tarda. Tot això, segons Hortet, enviant un missatge de “fraternitat, justícia i pau”.

Compartir: