Les forces polítiques de Sants-Montjuïc valoren els resultats electorals

L’endemà de la jornada electoral, Esther Pérez d'En Comú Podem, Jordi Fexas d'ERC, Albert Deusedes del PSC, Albert Martínez de Democràcia i Llibertat, Ángel Lao de Ciutadans i José Antonio Calleja del PP, valoren els resultats als nostres barris.

Les forces polítiques de Sants-Montjuïc valoren els resultats electorals

L’endemà de la jornada electoral, les diferents agrupacions polítiques santsenques han reflexionat sobre els resultats obtinguts al districte de Sants-Montjuïc. Des d’En Comú Podem, Esther Pérez, consellera-portaveu de Barcelona en Comú al Districte de Sants-Montjuïc celebra els resultats per ser “la primera força al districte amb un 30%, seguit d’ERC en segona posició”. En aquest sentit, destaca que “les esquerres estem funcionant bé i això ens entusiasma”. Pel que fa als possibles pactes, Pérez diu que “està tot obert”, però “està clar que li donarem clau catalana i portar el dret a decidir”.

La segona força més votada a Sants-Montjuïc, ERC també ha estat molt ben valorada pels seus representants: “El nostre vot s’ha consolidat dins del bloc independentista i hegemònic” comenta Jordi Fexas, conseller-portaveu d’ERC a Sants-Montjuïc. També observa que els partits que estan a favor al dret a decidir (En Comú Podem, ERC i Democràcia i Llibertat) han obtingut un 50%, i també constata “la pèrdua de pes electoral de l’unionisme més conservador”.

Des del PSC, que ha estat el tercer partit més votat, asseguren no estar satisfets, perquè segons Albert Deusedes, conseller-portaveu del PSC a Sants-Montjuïc “no hem tret els resultats que voldríem perquè el nostre objectiu era guanyar les eleccions”- També demana que en el Congrés es faci un pacte amb Podem “però no creiem que aquest últim estigui per la labor” critica.

El president de CDC al Districte de Sants-Montjuïc, Albert Martínez, comenta que els resultats de Democràcia i Llibertat que han obtingut la quarta posició als nostres barris “no han estat els que desitjàvem tot i que han estat més o menys els esperats”. A més, destaca que la suma de totes les forces independentistes “continuen sent important per defensar el procés sobiranista a Madrid” i “esperem que Podem compleixi amb les promeses i que el poble català s’expressi en un referèndum”.

Per sota ha quedat Ciutadans que ha entrat al Congrés per primera vegada i ho ha fet en cinquena posició a Sants-Montjuïc: “Ho considerem positivament, estem molt contents, encara que ens hagués agradat arribar com en les eleccions autonòmiques” recorda Ángel Lao, conseller-portaveu de Ciutadans al Districte de Sants-Montjuïc.

Finalment, els populars s’han quedat a la cua en el conjunt del districte, tot i això el conseller-portaveu del PP a Sants-Montjuïc, José Antonio Calleja s’ha mostrat satisfet per “escurçar diferències envers el PSC i Ciutadans” en l’àmbit de Sants-Montjuïc, i per “haver guanyat les eleccions a l’estat, hem estat el partit més votat, estem legitimats per governar però reconeixem que ho tenim complicat per governar”, tot i que no descarta que Mariano Rajoy acabi governant.

grafiquesresultatseleccionssantsmontjuic20desembre2015-02

Compartir: