Les escoles de música de Sants i Les Corts demanen participar en la definició de la futura Escola Municipal de Música

Temen que l’obertura de la futura escola municipal de música, que s’està construint a la cruïlla dels carrers Miquel Àngel i Papin del nostre barri, els perjudiqui i els pugui acabar portant al tancament. Per això, han presentat el projecte "Confluència", que han signat les escoles A Tempo, Diapasó, Diesi, Esclat, Jam Session i Tarantel·la.

Les escoles de música de Sants i Les Corts demanen participar en la definició de la futura Escola Municipal de Música

Diferents escoles de música de Sants i Les Corts temen que l’obertura de la futura escola municipal de música, que s’està construint a la cruïlla dels carrers Miquel Àngel i Papin del nostre barri, els perjudiqui i els pugui acabar portant al tancament. En una àrea de 500 metres a l’entorn de Can Mantega hi ha una quinzena d’escoles de música. És per això que han redactat un projecte amb les seves demandes, que faran arribar al Districte de Sants-Montjuïc, i que aposta per coordinar aquests centres, més d’altres de dansa, teatre i més disciplines artístiques, per crear un espai d’integració al futur equipament municipal, que actualment es troba en obres. Aquest projecte rep el nom de Confluència i, per ara, el seu manifest ja l’han signat les escoles A Tempo, Diapasó, Diesi, Esclat, Jam Session i Tarantel·la.

Jordi Jové, coordinador del projecte, recorda que “hi ha tota mena de situacions jurídiques: cooperatives, centres privats o professors autònoms” i per això el què volen és “unificar aquestes tasques” tot creant una fàbrica artística al centre que s’està construint al costat de Can Mantega, on hi havia d’anar l’antic Orfeó de Sants. Aquest espai tindrà més de 2.700 metres quadrats distribuïts en quatre plantes, amb capacitat per a prop de 500 estudiants, tot plegat amb un pressupost de cap a cinc milions d’euros. Entre les seves instal·lacions, destaquen les sales d’assaig, espais d’experimentació, una residència artística o un bar-restaurant.

Des d’aquestes escoles creuen que “no hi ha necessitat de crear una escola municipal just en aquest territori ple d’iniciatives ja consolidades”. En aquesta zona de Sants-Les Corts hi ha prop de 15 centres amb més de 3.000 alumnes. És per això que aposten per “portar a terme un projecte complementari a la tasca que ja desenvolupem les diferents escoles”. I Jové reconeix que “evidentment que una escola municipal afectaria a la nostra tasca, i objectivament no ens beneficia”.

Per la seva banda, el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez, recorda que les escoles de música ja van mostrar “el seu temor al tancament per l’obertura d’aquest espai”. Afegeix que això els va fer reflexionar per trobar el consens i tirar endavant un model que sumés i no restés. Tot i així hi va haver un retard en la publicació del concurs, ara ja s’ha tramitat i això ha endarrerit en un any el projecte. Fins a inicis del 2020 no hi haurà el projecte executiu i per ara des de l’administració segueixen a l’espera per reunir-se amb els centres musicals.

edificifuturaescolamunicipaldemusicacarrerpapinsantsjuliolde2019-02

edificifuturaescolamunicipaldemusicacarrerpapinsantsjuliolde2019-03

Compartir: