Les dues primeres famílies del Camí de la Cadena signen el contracte de lloguer per entrar a viure als nous pisos la setmana vinent

A partir de la setmana vinent, es començaran a omplir els dos blocs municipals dels carrers Constitució i Parcerisa de nous veïns, que compartiran comunitat amb els afectats del Camí de la Cadena. Però no tots han estat d'acord amb el preu del lloguer social, fins a set famílies s'han negat a signar el contracte perquè consideren que no podran fer front a la despesa.

Les dues primeres famílies del Camí de la Cadena signen el contracte de lloguer per entrar a viure als nous pisos la setmana vinent

Comencen els primers reallotjaments dels afectats del Camí de la Cadena, al barri de la Bordeta. Aquesta setmana, dues famílies ja han signat el contracte de lloguer per anar a viure als nous habitatges del carrer Parcerisa. La Raquel va signar dilluns i la Latifa va fer-ho dimarts, i ara estan a l’espera de tenir els subministraments bàsics per entrar al nou allotjament, la setmana vinent. “En una setmana tindre les claus, ja que encara falta donar l’alta de la llum, l’aigua i el gas. Tinc moltes ganes d’anar-hi, ja que no podem seguir vivint a la barraca, fa molt de fred i hi ha rates”, diu Latifa que viurà amb el seu fill i el seu marit en un pis de dues habitacions. També explica que ha estat més de 10 anys esperant aquest moment, però assegura que hi ha famílies que fa 40 anys que hi eren.

No tots els afectats, però, han estat d’acord amb el preu del lloguer social. Fins a set famílies s’han negat a signar el contracte aquesta setmana perquè consideren que no poden respondre a la despesa: “El preu és molt alt perquè el meu marit cobra quasi 800 euros i si he de pagar un pis de 340 euros de lloguer, no arribo. Per això, esperem que ens abaixin el preu. Estem disposats a pagar com a molt 150 euros al mes”, explica la Laila, veïna afectada. A més, es mostra preocupada, ja que segons diu, els han comunicat que abans d’acabar el mes de març es preveu enderrocar les barraques on encara viuen.

El Districte de Sants-Montjuïc celebra que s’estigui arribant al final d’aquest procés, que ha qualificat de “molt dificultós”, però  “l’hem començat a desencallar” diu la regidora dels nostres barris, Laura Pérez. Respecte al període d’al·legacions al que han entrat les famílies disconformes amb el preu del contracte, Pérez comenta que “estem amb serveis socials i el patronat de l’habitatge per mirar com solucionar amb aquestes al·legacions”, per bé que assegura que s’estan oferint uns preus que no superen el 30% dels ingressos de cada família. Finalment, la regidora recorda que a partir de la setmana vinent, es començaran a omplir els blocs dels carrers Constitució i Parcerisa de nous veïns que compartiran comunitat amb els afectats del Camí de la Cadena.

 

Notícies relacionades:

Compartir: