Sants es converteix en el centre de la mineralogia amb la fira Mineralexpo

Durant tot el passat cap de setmana es va celebrar una nova edició de la Fira Internacional de Minerals, Fòssils i Natura a l'auditori de les Cotxeres de Sants.

Sants es converteix en el centre de la mineralogia amb la fira Mineralexpo

Durant tot el passat cap de setmana es va celebrar una nova edició de la Fira Internacional de Minerals, Fòssils i Natura a l’auditori de les Cotxeres de Sants. Més coneguda com a ‘Mineralexpo’, el Grup Mineralògic Català organitza aquesta fira, una de les més importants de Catalunya i fins i tot d’Europa, per apropar les pedres precioses, els minerals i l’estudi d’aquesta ciència. Des de l’organització expliquen que “s’hi poden trobar tot tipus de materials i fòssils, més que bijuteria és una fira per a col·leccionistes”. És una fira ja contrastada, “cada any varien els minerals perquè hi ha noves excavacions, venen tant persones que col·leccionen, com curiosos per admirar el resultat de la natura en aquests minerals”.

Al llarg de tres dies, de divendres a diumenge, tots els curiosos van poder-hi entrar de forma gratuïta. A banda d’estar orientada als col·leccionistes i persones especialitzades amb els minerals i la pedreria, la fira també s’enfoca a la difusió de la mineralogia, amb diversos tallers per als infants i xerrades per a tots els públics.

Joan Rosell és un dels expositors en aquest esdeveniment. A la seva parada ofereix “minerals de col·lecció, principalment de vitrina i sistemàtic”. Detalla que “tinc minerals de tot arreu, sobretot de Catalunya, també tinc des d’or fins qualsevol mineral rar que es pot trobar a la natura”. Rosell afegeix que “les fonts són molt diverses, des de miners de les muntanyes o minerals comprats en altres fires”. A nivell comercial comenta que “la col·lecció és com un virus que marca i s’expandeix, tot i que a les escoles no es toca gaire la geologia, hi ha noves generacions de col·leccionistes. I, també, s’ofereixen tallers per a infants per atreure la ciència cap als més petits”.

Des de tallers per a nens o alguns de treball de gemmes, per saber com polir-les i convertir-les en joies. Així com descobrir l’interès que desperten els minerals en les persones i en l’origen d’aquesta ciència i, fins i tot, una introducció al coneixement dels meteorits. En Carles, un dels visitants, recorda que “des del sis anys que m’han agradat els minerals i no em perdo cap fira de les que hi ha a Catalunya”. A la Mineralexpo d’enguany busca, principalment, “quarsos roses i blaus cristal·litzats”. Destaca, a més, que “en aquesta edició hi ha coses molt interessants i assequibles”.

mineralexpocotxeresdesantsmarcde2019-02

mineralexpocotxeresdesantsmarcde2019-03

mineralexpocotxeresdesantsmarcde2019-04

mineralexpocotxeresdesantsmarcde2019-05

mineralexpocotxeresdesantsmarcde2019-06

Compartir: