Les comissions de Papín i Sagunt fan un mural fotogràfic participatiu amb la història de la Festa Major de Sants

El veïnat pot fer arribar les seves imatges o poden anar-hi en persona per enganxar les fotografies al mapa i, arribats al dia 26, uniran les dues meitats del mapa per mostrar aquest àlbum de records col·lectius del barri. [[Vegeu fotos]]

Les comissions de Papín i Sagunt fan un mural fotogràfic participatiu amb la història de la Festa Major de Sants

Els diferents carrers de la Festa Major de Sants no celebraran cap activitat oberta al públic aquest any. Tot i això, i per no perdre l’esperit festiu, des de les comissions dels carrers Papín i Sagunt han volgut fer un homenatge a tot el veïnat del barri. Ho han fet a través d’un mural fotogràfic amb el que es vol recordar la Festa Major de tots els anys amb els records dels veïns i de les veïnes.

Agus Giralt, membre de la Comissió de Festa Major del carrer Papín, recorda que “des de la nostra comissió sempre hem optat per una mirada històrica”. Amb això, es van posar d’acord amb Sagunt per plantar aquest murals als seus carrers. Com que el barri de Sants és tant ampli, “i amb tants carrers que hi han participat al llarg dels anys”, detalla Giralt, s’han decidit per dividir el mapa en dos. Al carrer Papín s’hi troba el mapa de la part alta de Sants, agafant el passeig de Sant Antoni com a equador; i al carrer Sagunt hi ha la part baixa. “D’aquesta manera, anem enganxant al mapa les fotografies dels respectius carrers que ens fan arribar”, destaca Giralt.

S’hi poden trobar imatges de tot tipus i de totes les èpoques. Des de les primeres festes d’Alcolea de Baix dels anys 40, decorats de carrers que ja no participen com Santa Cecília, fotos de família de comissions més recents com Papín o figures monumentals a les portalades d’Alcolea de Dalt o Galileu. Tant Papín com Sagunt expliquen que el veïnat els pot fer arribar les seves imatges o poden venir en persona per enganxar les fotografies al mapa i, arribats al dia 26, uniran les dues meitats del mapa per mostrar aquest àlbum de records.

Des de Papín, alguns dels membres de la comissió lamenten “la falta de festa d’enguany”, però coincideixen en què “la precaució ha estat la millor opció”. Amb aquest mapa volen “mantenir viu l’esperit de la Festa Major i homenatjar a tot el veïnat”. Sense oblidar als sanitaris i a tot el personal que aquests mesos està combatent la Covid-19. És per això que han decorat el sostre de l’espai del mural amb unes mans retallades de cartolines “per simbolitzar els aplaudiments d’aquests dies”, explica Agus Giralt. I afegeix que “la història és la millor eina per agafar perspectiva i saber com tornar a treballar més endavant”.

Clicant el reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-11

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-10

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-09

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-08

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-07

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-06

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-05

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-04

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-03

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-02

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-18

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-17

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-16

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-15

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-14

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-13

muraldefotosfestamajordesantspapinisagunt23agost2020-12

Compartir: