Les cireres omplen la plaça de Sants

La 5a Fira de les Cireres i Productes de la Terra a Barcelona, organitzada per l’Associació d’Amics de la Pagesia, va tornar aquest passat diumenge a la plaça de Sants. [[Vegeu fotos]]

Les cireres omplen la plaça de Sants

La 5a Fira de les Cireres i Productes de la Terra a Barcelona, organitzada per l’Associació d’Amics de la Pagesia, va tornar aquest passat diumenge a la plaça de Sants. Teresa Calvet, tresorera de l’associació, diu que l’objectiu de la fira és apropar el món de la pagesia a la ciutat. Calvet comenta: “Ens ha anat molt bé al llarg dels últims anys,  per això continuem fent-la”. Aquesta edició tot ha anat molt bé, amb molta gent i les actuacions han fet que la gent pugui gaudir de l’ambient, assegura.

La fira va comptar amb la presència de pagesos que venien cireres autòctones d’alguns municipis de la comarca del Baix Llobregat com Sant Climent, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i fins i tot d’altres indrets com l’Empordà o Tarragona. “En tots els casos són cireres collides ahir, i avui les venen. Això és el que al barri i a la gent de ciutat li agrada”, afegeix Calvet. També remarca que les pluges dels dies anteriors han dificultat una bona collita de cireres, i per això Calvet ressalta que “hi ha parades que ho han venut tot abans d’hora”.

Els firaires i pagesos tornen cada any a Sants per què estan molt satisfets.“El dia ha anat força bé i ha vingut molta gent ja que han comprat cireres a dojo”, explica en Jaume, un venedor. És la cinquena vegada que ve a la fira i aquest cop ha venut totes les cireres. D’altra banda una veïna, la Rosa, ens diu: “He comprat cireres i tomàquets”. També diu que “no és el mateix comprar aquí que a un supermercat”.

firadelacireradesantsjunyde2014-10

firadelacireradesantsjunyde2014-01

firadelacireradesantsjunyde2014-02

firadelacireradesantsjunyde2014-03

firadelacireradesantsjunyde2014-04

firadelacireradesantsjunyde2014-05

firadelacireradesantsjunyde2014-06

firadelacireradesantsjunyde2014-07

firadelacireradesantsjunyde2014-08

firadelacireradesantsjunyde2014-09

Compartir: